Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

25. april 2024
Kl. 20.00 - 21.30

Scenen er sat: Du har hovedrollen!

Arkitektur vækker vores sanser og følelser, lidt som i en teaterforestilling. Vi mærker det alle steder. Lige fra kirkerummet, til kantinen – eller når rulletrappen tager os ned i dybet mod metroperronen. Kom til AfterDAC og oplev dramatiker Line Knutzon, arkitekt My Lunsjö og musik af gruppen Mesmer.

 

Arkitektur er mursten, glas, stål, tegninger og modeller. Men arkitektur er også rumkunst, der appellerer til vores sanser. Arkitektur kan vække noget i os og skabe nye menneskelige relationer.

I vores nye udstilling Aware – arkitektur og sanser, kan du opleve seks store sanselige installationer. Udstillingen er skabt i partnerskab mellem tegnestuen 3XN/GXN og Dansk Arkitektur Center. Alle installationerne vækker vores sanser, berører os med form, funktion og lyd. Nogle steder kan du gemme dig, andre steder træder du frem og blive set. Alle værkerne er inspireret af bygninger, som tegnestuen 3XN har bygget rundt om i verden.

Siden starten af 00’erne har tegnestuen 3XN og søsterselskabet GXN fokuseret på adfærd og sanser i deres designs. Det ses for eksempel når tegnestuen anlægger en af deres ikoniske trapper midt inde i et gymnasium. En trappe, men også en skulptur i rummet, der fungerer som catwalk: Se og bliv set. Eller i kontorbyggeriet, hvor trappens trin er så lave, at medarbejderne kan bevæge sig til øverste etage, uden at miste pusten. Begge dele er eksempler på adfærdsdesign og iscenesættelse, der på godt og ondt stimulerer vores sanseapparat.

Kom med til en spændende samtale om arkitektur, teaterproduktion og iscenesættelse. Kan vores sanser vækkes på samme måde i arkitekturen som i teateret? Kan arkitektens virkemidler sammenlignes med instruktørens?

Mød adfærdsdesigneren My Lunsjö fra GXN – et innovationsstudio og søstervirksomhed til tegnestuen 3XN. Glæd dig også til dramatiker Line Knutzon som hele sit liv har arbejdet med at iscenesætte publikums reaktion og vække vores sanser og følelser, når vi går i teateret. Til at binde det hele sammen spiller Anders Filipsen og Victor Dybbroe, der udgør to tredjedele af den elektroniske trio Mesmer.