Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24. juni 2023
Kl. 19.00 - 23.30

Science & Cocktails in X31: Nobel Prize on Click Chemistry

Mine damer og herrer, i 2022 vandt den danske kemiker Morten Meldal Nobelprisen i kemi. I dette afsnit af Videnskab og cocktails i planet X31 vil Morten Meldal fortælle dig alt om klikkemi, og hvordan han ved et uheld fandt en af ​​de vigtigste typer kemiske reaktioner i kemi. Alt dette lige efter, at Born2Bingo spiller svedige trommerytmer.

Program:

19:00 – Dørene åbnes for cocktails.

19:30 – Musik af Born2Bingo.

20:45 – Oplæg ved Morten Meldal.

21:45 – 23:30 – DJ.

Hvad er klikkemi? Hvordan virker klikkemi? Hvorfor er klikkemi vigtig? Hvordan spiller held en rolle i forskning?
Hvordan kan vi ændre vores grundlæggende forståelse af kemi?

Begrebet klikkemi modnedes samtidigt i forskellige laboratorier rundt om i verden i 1990’erne. Der var et presserende behov for kvantitative kemiske reaktioner/molekylær LEGO® for at klare presset fra kombinatorisk videnskab for at syntetisere, screene og identificere én ud af tusinder – millioner af forbindelser. Ved at prøve mange forskellige typer reaktioner opdagede Morten mere eller mindre ved et uheld en af ​​”klikreaktionerne” i 2001, der førte til en enorm mængde anvendelser fra kemi til biologi og medicin.

De mere eksistentielle aspekter af vores grundlæggende forståelse af kemi, vigtigheden af ​​serendipitet til at optrevle den sande kompleksitet af vores verden på molekylært niveau, det tilhørende behov for forskningsfrihed og løftet til de unge om at studere kemi for en bedre fremtid vil også diskuteres.

 

Finder sted: Den Grå Hal