MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

10. april 2022
Kl. 19.30 - 21.00

Silent Cinema Masterpiece ‘EARTH’/ Support for Ukraine

Oplev stumfilmsklassikeren ‘Earth’ fra 1930 af Oleksandr Dovzhenko med et nyt soundtrack af en nutidig ukrainsk folkekvartet DakhaBrakha.

OM FILM
‘Earth´ er et kulturelt fænomen, hvor kvintessensen af den ukrainske ånd og den menneskelige eksistens universelle betydninger er koncentreret på samme tid. Avantgardebåndet, der skildrer processen med kollektivisering af Ukraine, blev forbudt af de sovjetiske myndigheder 9 dage efter dets frigivelse, efter at være blevet opfattet som politisk “falsk” og “kontrarevolutionært”.
Dovzhenko er en mester i komposition, og filmen er med sine intense nærbilleder og de imponerende vidder i landskabet en lidenskabelig hyldest til landskabet, til naturen og til de mennesker, der arbejder på det. Filmens overvældende visuelle skønhed og komplekse klipning formidler en sensuel fejring af livet. En afgørende indflydelse på Andrei Tarkovskys film, ‘Earth’ betragtes almindeligvis som en af de største film, der nogensinde er lavet.
I 2012 restaurerede Dovzhenko Centre, det ukrainske statslige filmarkiv, ‘Earth’ og gav det et nyt partitur af det ukrainske etno-band DakhaBrakha.

 

Finder sted: Grand Teatret