Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

17. juni 2023
Kl. 18.00 - 20.00

Smagning med naturvin fra Pyrenæerne

Nu har du chancen for at komme til et helt særligt smagningsarrangement – det næstbedste efter at stå i vinkælderen på et sydfransk vingård mens ejeren skænker et glas, fristes vi til at sige. Dagens gæst, der vil teleportere os sydpå for en stund, er Marc Polo, som står bag Sydfranske Vine.

Marc er ikke blot en importør, der køber færdiglavet vin i udlandet og sælger den i Danmark. Han er, hvad man på fransk kalder en négociant – han samarbejder med producenterne og sætter sit eget præg på vinen. Det kan måske sammenlignes med Mikkeller øl herhjemme, der ikke selv ejer et bryggeri. Marc hører selvsagt til de små negocianter, af slagsen der fokuserer på at frembringe de unikke kvaliteter ved de enkelte vingårde (modsat dem der sigter efter at opnå store mængder af en ensartet blanding af gennemsnitlig vin til supermarkedspriser).

Med afsæt i sin hjemegn i de franske Pyrenæer finder han små vinbønder, der arbejder ud fra naturlige principper og med de spændende gamle druesorter, som traditionelt har været dyrket i området, såsom Macabeu, Cinsault, Muscat, Grenache blanc, Manseng, Courbu, Carignan, Malvoisie, Mourvèdre og Syrah. Vinificeringen sker med minimal indgriben, hvilket betyder ingen klaring, ingen filtrering og meget begrænset brug af sulfitter. Men selvom der er tale om naturvin, så er det snarere i den oprindelige, rustikke forstand end den hippe stald-saft. Som en sidenote hertil kan det nævnes, at hele naturvinsbevægelsen blev faktisk startet af en anden négociant, Jules Chavet fra Beaujolais, som tilbage i 70’erne advarede vinbønder imod den stigende brug af kemikalier i vinproduktion, fordi han var bekymret for at det vil forstyrre netop det oprindelige terroir.

Så her har du muligheden for at smage autentisk, uprætentiøs fransk vin, som den kunne have smagt i de svundne tider før teknologiens indtog. Som et lokalt twist, serverer vi dertil et passende udvalg af vores nordiske oste.

 

Finder sted: Amager