Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

9. november 2023
Kl. 20.00 - 22.00

smash!bang!pow! præsenterer Alice Phoebe Lou (ZA) i DR Studie 2

Egensindige Alice Phoebe Lou har taget rejsen fra gademusikant til verdens store scener

Det er gået stærkt siden den Berlin-baserede sydafrikaner Alice Phoebe Lou udsendte sin selvudgivne ep ‘Momentum’ i 2014. Efterfølgende er det blevet til fire skamroste studiealbum – senest ‘Child’s Play fra 2021, to livealbum samt en række ep’er og singler i eget navn. Den 10. marts er hun aktuel med singlen ‘Shelter’, som er den første smagsprøve fra den produktive singer-songwriters kommende album. Det nye materiale bringer Lou med i bagagen, når hun indtager DRs Studie 2 den 9. november.

Hun er blevet udråbt til at være et af vores generations bedste bud på en arvtager til feterede singer-songwriters som Feist og Joni Mitchell, men Alice Phobe Lou er sin helt egen musikalske fisk. Den sydafrikanske globetrotters særprægede og ubesværede genremiks af smittende indiepop, døsig sovekammerpop, sprød neo-folk, hypnotiske beats, rustik blues og legesyge jazzelementer, tilsat hendes fortryllende vokal, er svær at modstå og rubricere. Lou skaber musik man både kan flytte fødderne til og synke følelsesmæssigt ned i. Ikke mindst live, hvor Alice Phoebe Lou betager publikum med sit smittende nærvær.

I dag spiller 29-årige Alice Phobe Lou på veletablerede venues verden over, men hendes vej til koncertscenernes bonede gulve har været ret ukonventionel. Hun er vokset op på en bjergside nær Cape Town i Sydafrika. Som barn fandt hun tidligt interesse i musikken og begyndte at spille guitar og klaver. Efter gymnasiet rejste hun som 19-årig til Europa, hvor hun efter et kort ophold i Amsterdam slog sig ned i den kulturelle smeltedigel Berlin.

Oprindelig optrådte hun med ilddans på gaden, men hurtigt skiftede hun flammerne ud med guitaren og begyndte at optræde i parker og på togstationer. Lous musikalske talent var ubestrideligt og efter kun en måned i den tyske hovedstad blev hun inviteret til at spille i et tv-show. I 2014 begyndte hun at få tilbud fra pladeselskaber efter hun havde spillet til en TED-konference, men frem for at underskrive en lukrativ pladekontrakt valgte Lou at gøre tingene på sin egen måde. Hun udgav et livealbum på hjemmebrændte CD’er, hvorfra hun brugte indtægterne til at finansiere debutalbummet ‘Orbit’ fra 2016. Siden har den egensindige og kompromisløse sangskriver fastholdt sin status som uafhængig musiker, hvilket har vist sig at være klogt, da det siden kun er gået en vej for hende: fremad. Det har bl.a. ført til en plads på Oscar-shortlisten i kategorien Bedste Originale Sang for sangen ‘She’ fra filmen ‘Bombshell: The Hedy Lamarr Story’ fra 2017 samt til roste optrædener på prestigefyldte festivaler som SXSW og sidste års Roskilde Festival.

 

Finder sted: DR Studio 2