Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

12. september 2023
Kl. 20.00 - 22.00

smash!bang!pow! præsenterer Squid (UK) i Store VEGA

Et af Englands bedste nye alternative rockbands vender tilbage til Danmark, når Squid indtager Store VEGA den 12. september med sangene fra deres nye album.

Lige så hurtigt som deres legesyge artrock-numre skifter form, tempo og stemning, lige så meget fart har Squid på deres karriere. Det fem mand høje Brighton-band har nemlig på ganske få år markeret sig som et af hjemlandets allerbedste og mest spændende nye rockgrupper.

Squid er en del af den bølge af unge britiske rockbands som Black Midi, Dry Cleaning, Porridge Radio, Shame og Black Country, New Road, der nyfortolker arvesølvet fra stilskabende bands som Talking Heads, Gang of Four, The Fall og Public Image Limited. Inspirationsmæssigt hiver Squid ned fra alle hylder – krautrock, postpunk, avantgarde, punkfunk og støjrock – men med deres eget unikke take.

Deres sange er fyldt med strittende guitarakkorder, groovy trommer, sitrende synths og forsanger og trommeslager Ollie Judges intense vokal, og kompositionerne er uforudsigelige, overrumplende og rablende, men også drømmende og eftertænksomme – ofte inden for det samme nummer!

Squid debuterede i 2017 med ep’en ”Lino”, og de følgende år fulgte flere singler, der skabte massiv buzz og ros fra toneangivende medier som BBC Radio 6 Music, The Guardian og NME. Det kulminerede, da debutalbummet ”Brigt Green Field” udkom i 2021. Det gik top 5 i England, og herhjemme gav Gaffa det topkarakteren seks stjerner under overskriften ”En helt ny milepæl for musikken”, mens Soundvenue uddelte fem flotte stjerner og kaldte Squid ”noget af det mest spændende og friske, rockens verden har set i lang tid”.

Den 9. juni er de balstyriske briter klar med deres anden fuldlængde, ”O Monolith, der er indspillet i Peter Gabriels legendariske Real World-studie. Albummet er ligesom debuten produceret af Dan Carey (Black Midi, Fontaines DC, Kae Tempest, Franz Ferdinand), mens John McEntire fra Tortoise har mikset det. De har lige sluppet en forsmag i form af singlen ”Swing (In a Dream)”, der viser en gruppe i topform og fortsat udvikling.

De nye numre kan gruppens danske fans – der både har kunnet nyde gruppen på et udsolgt Loppen i 2021 og sidste års Roskilde Festival – glæde sig til at høre live, når de den 12.september indtager Store VEGA.

 

Finder sted: Store Vega