Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

3. juli 2022
Kl. 10.00 - søn Kl. 20.00

Spejlinger ved himlens fod

Fotograf Janne Klerk har skabt en udstilling om fordybelse, naturen, landskab og kosmos, der kan opleves i Bibliotekssalen henover sommeren 2022

 

Kunstfotograf Janne Klerk præsenterer en udstilling i samarbejde med Videnskabsår22. Udstillingen viser en serie store fotografiske spejlinger som bringer naturen, mennesket og kosmos i samspil, og naturen ind i byens centrum, Rundetaarn.

“Har man først fået øje på alle de paralleller, der findes mellem motiver i vandspejlet og de måder, hvorpå vi mennesker spejler os i hinanden, agerer og kommunikerer, så bliver vandspejlet et fascinerende og rigt fænomen.”

Ifølge Janne Klerk er disse spejlinger ikke kun en visualisering af de korte øjeblikke, der opstår. Det er også en leg med lyset, som det tager sig ud i det farverum, der udspiller sig mellem atmosfæren og motivet under og over vandoverfladen. Refleksionerne i vandet spiller sammen og danner et fascinerende billede af, hvordan vi mennesker også indeholder flere lag i vores dialoger og væren iblandt hinanden.

Projektet “Spejlinger ved himlens fod” bliver realiseret som udstilling og bogværk. Det har været undervejs siden 2016 og grunder sig på optagelser på samme lokalitet over en årrække og over årets skiftende årstider.

Motiverne er komplicerede, som forfatter, kritiker, dr.phil. Henrik Wivel beskriver det: “I og med at der er tale om næroptagelser med linsen rettet ned mod vandets spejl, er det klassiske centralperspektiv ophævet og horisontlinjen forsvundet. Det skaber en inciterende mystifikation i fotografierne, fordi de savner faste koordinater og et klart anskueligt motiv. Alting flyder og er i bevægelse i Janne Klerks fotografiske spejlinger, der nærmer sig den rene abstraktion.”

 

 

Finder sted: Rundetaarn