MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

11. december 2023
Kl. 18.00 - ons Kl. 21.00

Stjernekig fra oven

Oplev stjernekig hele vinterhalvåret, når vi hver tirsdag og onsdag mellem oktober og marts studerer himmelrummet fra Europas ældste fungerende observatorium på toppen af Rundetaarn.

 

Sæsonen for stjernekig i Rundetaarn løber fra oktober til og med marts, hvor du kan besøge Observatoriet og kigge stjerner gennem teleskopet, som er bemandet af vores dygtige astronomer hver tirsdag og onsdag kl. 18-21. Der kræves ikke ekstra billet, og vi har åbent uanset vejrudsigten. Hvis vejret ikke arter sig til stjernekig, vil vores astronomer i stedet fortælle mere om Europas ældste observatorium og den store linsekikkert, som kan forstørre 80-450 gange.

Foredragsrække: Stjernekig og astronomiske samtaler
Hver måned i vinterhalvåret kan I også blive klogere på rummet og vores oplevelse af det, når Rundetaarn inviterer til foredragsrækken “Stjernekig og astronomiske samtaler” med spændende foredragsholdere og naturligvis stjernerne og planeterne helt tæt på. Det kræver særskilt entré at deltage i disse arrangementer.

Historisk kuppelbygning
Der har i tidens løb været mange forskellige bygninger på toppen af Rundetaarn til de astronomiske instrumenter. Det nuværende Folkeobservatorium med en højde på 6,75 meter og en diameter på 6 meter stammer fra 1929. Her kan alle tårnets gæster få et kik på himmellegemerne gennem den store linsekikkert, som blandt andet er bygget af Jens Olsen – kendt for bygningen af Verdensuret på Københavns Rådhus.

 

Finder sted: Rundetaarn