ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

14. april 2023
Kl. 19.00 - 23.59

Synthkonger erobrer Reffen med kæmpe dobbeltkoncert og nattefest

Der er gjort klar til årets største elektroniske musikfest når Front 242 og And One, to af verdens bedste synthbands, kan opleves samme aften i København. Spillestedet Stagebox på Refshaleøen slår portene op til dobbeltkoncert, der fortsætter med en kæmpe nattefest.

Når belgiske Front 242 og tyske And One har rusket publikum rundt og givet koncerter med deres største hits, såsom belgiernes Headhunter og Welcome To Paradise samt tyskernes Timekiller og Panzermensch, overtages lydsystemet af fire dynamiske DJs, der serverer al den bedste elektroniske musik fra især 80’erne og 90’erne. Nattefesten fortsætter helt til klokken 03 og vil udover synthpop, future pop, techno og new wave også byde på det bedste fra de mørkere elektroniske genrer såsom: EBM, industrial, darksynth og aggrotech.

Nye Front 242-sange på setlisten

Belgiske Front 242 er dannet i 1981 og er pionerer indenfor genren Electronic Body Music, blot kaldet EBM. De turnerer i øjeblikket i Tyskland og får helt forrygende anmeldelser. Front 242 har udgivet otte albummer og hele fem livealbummer. Efter en albumpause på tyve år, har bandet produceret en række nye numre, som livepublikummet tager godt imod. Koncerten bliver dog hovedsageligt en hitparade, og Front 242 kan stadig fylde de fleste spillesteder alene på bagkataloget.

Legenderne spillede første gang i Danmark i 1989 i det nu lukkede spillested Saga på Vesterbro. Som regel har belgierne siden ladet deres turnéer gå udenom Danmark, men nu er chancen her for at se dem. Måske den sidste, man får. De har turneret i over 40 år og forsanger Jean-Luc De Meyer er netop blevet 60 år.

”Vi har mange sange, som publikum forventer at høre. Dem spiller vi. Ved de fleste kommende koncerter, vil vi også spille tre nye sange. Vi behøver ikke lave ny musik for at sælge billetter, men det giver koncerterne noget ekstra,” siger den rutinerede frontman.

And One spiller i Danmark for første gang

And One blev dannet i Tyskland helt tilbage i 1989, men spiller i Danmark for allerførste gang. Bandet har fundet stor inspiration i Depeche Mode, og det høres tydeligt i tyskernes stilistiske og kontrollerede lydunivers. And One åbner hele sangskatten og spiller både nye og gamle numre. Fra øverste gevinsthylde får du velproduceret synthpop og alene på entrébilletten, er du sikker vinder.

Nattefest med fire DJs

Billetten til koncerterne gælder også til efterfesten, og det er ikke en af dem, du hurtigt smutter fra. Fra Sverige kommer to af landets mest erfarne og bedste synth-DJs: Steve Nilsson og Johan Castrup. Med sig har de taget det bedste af den elektropop, de selv er vokset op med og har spillet i elektroklubben Nostalgia i Malmö. Og du får mulighed for at styre dansegulvet til alt fra bløde toner af Pet Shop Boys til de hårde af Nitzer Ebb. De tungeste toner leveres af to veteraner fra det danske elektromiljø. Fra Odense kommer nemlig Tommy B-Kuhlmann og Jens B. Petersen, også kendt som DJ Manchine og DJ Primi. Fynboerne spiller og synger begge i flere elektroniske bands, og har mange år bag sig som DJs i de hårde elektrogenrer.

Der bliver spillet op fra DJ-pulten umiddelbart efter koncerterne slutter. Held og lykke med at stå stille, imens du forkæles af bands som: Depeche Mode, New Order, Gary Numan, Rammstein, Simple Minds, Frontline Assembly, Portion Control, Kraftwerk, a-ha, Human League, Bronski Beat, The Cure, Erasure, Talk Talk, Soft Cell, Joy Division, Die Krupps, DAF, Kim Wilde, Tears For Fears, Nine Inch Nails, Skinny Puppy, Hocico, IAMX, VNV Nation, Suicide Commando, Duran Duran, Leæther Strip og mange flere.

 

 

Finder sted: REFFEN