Talks på Toppen: Nedsat frugtbarhed – en folkesygdom
Forekomsten af nedsat frugtbarhed er en folkesygdom i Danmark. Det har store konsekvenser for både vores samfund og ikke mindst det enkelte menneske.
Samtidig er nedsat frugtbarhed et tabuiseret emne fyldt med myter, misforståelser og fordomme.
Heldigvis findes der også evidensbaseret forskning på området, der netop afdækker omfanget af nedsat frugtbarhed og ikke mindst de psykosociale konsekvenser, som nedsat frugtbarhed kan have.
Den 7. maj kl. 19-21 (inkl. pause) kan du på toppen af Mærsk Tårnet i København høre Professor mso Lone Schmidt tale om omfanget af fertilitetsbehandlinger, hvilke konsekvenser de har for både mænd og kvinder, samt hvordan vi forebygger nedsat frugtbarhed.
⚕️ Hvem er Lone?
Lone er læge, professor mso og forsker i nedsat frugtbarhed ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Sammen med Professor Anja Pinborg har Lone skrevet debatbogen ”Hvordan løser vi fremtidens fertilitetsproblemer?” (Informations Forlag, 2023), lige som hun i samarbejde med andre forskere på området har skrevet rapporten ”Forebyggelse af nedsat frugtbarhed” (Vidensråd for Forebyggelse, 2016).
Lone har desuden for nyligt medvirket i DR’s programserie ”Hvordan bliver jeg gravid?” samt en række andre forskellige radio-, tv- og medie-publikationer som for eksempel ”Hvorfor har jeg svært ved at få børn? Hvorfor har mennesket?” fra Zetland.
Et trygt rum
Arrangementet er en del af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets serie af foredrag ”Talks på Toppen”, der afholdes flere gange om året. Til ”Talks på Toppen” skal det være trygt at stille alle slags spørgsmål – også de mere personlige – så vi i fællesskab kan bryde med nogle af de fordomme, der knytter sig til populærvidenskabelige emner.
Nyd udsigten over København
Billetten inkluderer en specialøl (el. alkoholfrit alternativ), som du kan nyde godt af under pausen, mens du kigger ud over København fra 15. sal i Mærsk Tårnet.