ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

28. maj 2021
Kl. 19.00 - 20.30

Thales Dag: Konstruktiv klima angst

Videnskab har altid været forbundet med farer, og med afsæt i klimakrisen spørger vi et panel bestående af nogle af de ypperste klimaforskere, videnskabsfolk og fagfilosoffer, hvordan vi kan kanalisere den angst som vores videnskabelige frembringelser forårsager, ud på en konstruktiv måde, der motiverer til handling fremfor afmagt og dommedagsprofetier. Begivenheden er udsat fra sidste år, så der er nok at diskutere i år, når Thales Dag indtræffer. Aftenen er arrangeret i samarbejde med Henrik Schøneberg.

Debatten foregår i Rundetaarns Bibliotekssal i anledning af den årlige fejring af Thales Dag, som på denne festdag for filosofi og videnskab markerer deres fælles opståen i det gamle Grækenland. Rundetaarn er Europas ældste fungerende observatorium, hvorfra man i vinterhalvåret kan kigge stjerner, ligesom Thales ifølge traditionen gjorde det på denne dag for 2606 år siden. Den filosofisk-videnskabelige tænkning blomstrede op, og lagde grundlaget for vores moderne verden, og de udfordringer og potentialer der følger med.

På aftenen kan publikum opleve den aktuelle kunstudstilling ”Sculpture to Sculpture” i salen, og lytte til musik fra Alfkil, Chris Enghart og Bernt Hertz Jensen. Som traditionen byder, ruller vi forudsigelsesbrønden frem, og stiller premier på højkant til den der trækker den bedste forudsigelse lagt i brønden de foregående år.

 

Finder sted: Rundetaarn