MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

23. marts 2024
Kl. 20.00 - 22.30

The Hunt for the Oldest DNA

UNDER LEDELSE AF DEN DANSKE STJERNEFORSKER ESKE WILLERSLEV ER ET HOLD FORSKERE FOR FØRSTE GANG I HISTORIEN I GANG MED AT SEKVENTERE DNA FRA FØR ISTIDEN – ET PROJEKT, SOM KAN REVOLUTIONERE VORES FORSTÅELSE AF SELVE LIVETS HISTORIE.

 

For tre millioner år siden vandrede kameler gennem Grønlands endeløse skove, og vores forfædre boede i træerne. Men det hele sluttede med istiden. Hvad forsvandt og hvad ovelevede dette epokale skift fra varme til kulde? Indtil nu har forskerne vidst mindre om verdenen før istiden, end de gjorde om dinosaurernes tidsalder, som sluttede for 64 millioner år siden.

Men nu er et hold forskere med Eske Willerslev i spidsen på sporet af den ældste DNA nogensinde. Gennem fantastiske animationer trækker filmen overraskende linjer mellem den forsvundne verden og vores egen tid. Der tegner sig et billede af en varm planet, hvor skovene dækkede Arktis, og kulstofniveauet svarede til det, der findes i vores atmosfære i dag. Et billede af vores egen klimafremtid? For hvad kan de ældgamle genetiske koder fortælle os om den nuværende klimakrise? ’The Hunt for the Oldest DNA’ er en episk rejse tilbage i tiden med de ældgamle genetiske koder som tidsmaskine.

Talk (Sprog: Engelsk): Eske Willerslev og Beth Shapiro
Glæd dig til at møde nogle af verdens vigtigste DNA-forskere, der lige nu står på kanten af et historisk, videnskabeligt gennembrud. Filmens ene hovedperson, evolutionsbiologen Eske Willerslev, taler med sin amerikanske kollega og filmens anden hovedperson, Beth Shapiro, i en samtale modereret af PBS’ National Science Correspondence, Miles O’Brien om hvordan deres forskningsprojekt potentielt kan ændre livet på jorden, som vi kender det. Efter debatten byder Novo Nordisk på en drinksreception på vores bar Kolme.

 

Finder sted: Bremen Teater