Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

4. november 2021
Kl. 21.00 - lør Kl. 22.45

THIS MUSIC IS AN EMBARRASSMENT TO HUMANITY S/H Kødbyen

  • en kunstig intelligens (AI) overtager den danske sangskat og inviterer til fællessang. Aftenens vært er Marcela Lucatelli.

Den brasilianske komponist og performancekunstner Marcela Lucatelli udforsker mennesket og teknologiens grænseflader i samarbejde med sangskriver Kirstine Fogh Vindelev og AI-forsker Mirabelle Jones. Sangene i AI’s nye sangskat skabes med hjælp fra den nye innovative teknologi OpenAIs GPT-3 – et computerprogram, der kan producere tekster, som var de skrevet af et ægte menneske.

Spørgsmålet er, hvad der sker, når den danske fællessangstradition genfortolkes af AI? En ny sprogtradition eller en reproduktion af gamle vaner? Både de gode og de dårlige? Hvis AI producerer vores sprog ud fra algoritmer, der bygger på eksisterende indhold, reproducerer den så også menneskeligt magtspil og etiske sprogproblemer? Eller kan vi programmere ”det giftige sprog” væk?

Stemningen er neonfarvet og AI’s uudtømmelige bagkatalog af musikalsk viden fører os gennem velkendte melodier ud i teknoskæve post-industrielle beats. Lucatellis menneskelige, umenneskelige stemme fører os bagom teknologien og tvinger os til at lytte – til lyden, systemet og mennesket bag. Når AI tager over, bliver hele musikbegrebet vendt godt og grundigt på hovedet. Forvent fællessang, hvor det eneste, vi ikke skal, er at synge.

 

Finder sted: Kødbyen