MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

30. juni 2022
Kl. 19.00 - 20.30

Tilbage til Tour’en med Leth og Mader

Det ikoniske makkerpar, der gjorde Tour de France til en dansk TV-begivenhed, ser tilbage på de gyldne sportsdage. De får besøg af tidligere cykelrytter Ole Ritter

 

Det ikoniske makkerpar, der gjorde Tour de France til en dansk TV-begivenhed, ser tilbage på de gyldne cykelsportsdage. De får besøg af en særlig gæst – tidligere cykelrytter Ole Ritter.

I 14 år lagde Jørgen Leth og Jørn Mader lydsporet til Tour de France. De kan i dag tage æren for, at Tour’en blev et tilbagevendende højdepunkt i de danske tv-stuer, og at danskerne følte sig naturligt hjemme blandt ryttere som Indurain, Jalabert, Zabel, Pantani, Virenque og Ullrich.
Mens vi heppede på Kyllingen fra Tølløse og Ørnen fra Herning, tog Leth og Mader cykelsporten helt ned i gear i poesiens landskab og fik den højt op at flyve i myternes verden.

Denne aften på Nationalmuseet varmer vi op til, at verdens største cykelløb bliver indledt med tre etaper på dansk jord. Kommentator-makkerparret tager en tur ned ad mindernes allé sammen med forfatter og cykelsportsekspert Tonny Vorm.

Undervejs får de selskab af den legendariske enkeltstartsmester, Ole Ritter, der blev udødeliggjort i Jørgen Leths dokumentarfilm ’Stjernerne og vandbærerne’ fra 1974. Ritter har både vundet VM-medaljer i landevejscykling, kørt Tour de France og deltaget ni gange i Giro d’Italia.

 

 

Finder sted: Nationalmuseet