MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

16. februar 2024
Kl. 18.30 - 20.30

Transgenerationelle Traumer

Kom og vær med til en spændende aften med både poetiske og akademiske perspektiver på et emne, der er relevant for enhver med en familiehistorie.

 

Vi arver vores udseende fra vores forældre og ofte også vores personlighedstræk. Men kan vi også være bærere af deres traumer? Efter 2 udsolgte foredrag og stor efterspørgsel, gentager psykologen Anne Stilling og forfatteren Norah Hussein foredraget “Transgenerationelle Traumer”, der i lyset af Israel/Palæstina-situationen nu er endnu mere aktuel.

Videnskabelig evidens viser hvilke konsekvenser, der følger med traumer af krig på menneskets sind, som former genetikken og dernæst bliver nedarvet gennem mange generationer. Siden 2. verdenskrig og frem til nu, er der blevet udviklet forskellige teorier og behandlingsmetoder, som kan bruges som værktøjer til at forstå den stigende grad af angst og depression blandt nutidens unge.

Til dette foredrag kan du se frem til at få fænomenet belyst og levendegjort gennem både poesi og videnskab. Der vil være oplæsning af digte om identitet, sorg, mod, flugt, styrke og et håb om forandring ved forfatter Norah Hussein suppleret af videnskabelige perspektiver formidlet af psykolog Anne Stilling, der vil kaste lys på, hvordan et traume kan vandre ad vores stamtræ fra én generation til den næste.

 

Finder sted: Valby Kulturhus