MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

12. oktober 2022
Kl. 10.00 - man Kl. 18.00

Udendørs fotoudstilling “Krigens ansigt”

Onsdag kl. 16-18 åbnes fotoudstillingen ”Krigens ansigt” af prisbelønnet fotograf Jakob Dall. Det er en række billeder og portrætter, han har taget på to reportageture med Røde Kors i 2020 og 2022. Han vil deltage i åbningen og fortælle om billederne. Han har personlige fortællinger til hvert af de stærke billede om, hvad krigen gør ved civile mennesker. Han og Røde Kors stiller gerne op til interview.

Udstillingen kan ses i hele oktober måned på taget af Røde Kors’ Frivillighus på Blegdamsvej 27, 2100 Kbh. Ø.

Mere om udstillingen:

Jakob Dall’s fotos fra Ukraine stammer fra to reportageture med Røde Kors i 2020 og 2022 og fortæller historien om de uskyldige mennesker, som krig altid går ud over. De civile. De mennesker, Røde Kors hjælper og har hjulpet i løbet af konflikten, der begyndte i 2014.

– Da jeg stod midt i Pervomaiske og kiggede rundt på byens mange totalt sønderbombede huse og så Lidya, Ekaterina og Grigorii i øjnene, kunne jeg kun forestille mig, hvilke rædsler de havde gennemgået. For hvordan må det være at gemme sig i et døgn i en vandtank under jorden, mens ens hus bliver beskudt og ødelagt. Hvordan er det at leve i uvished, om man overlever en dag, time, minut mere. For lige dernede af vejen, blot 300 meter væk var frontlinjen.

– Vi kan ikke forstå, men måske kan fotografierne give et lille indblik i, hvilken forfærdelig situation millioner af mennesker oplever lige nu. Vi må vise vores medmenneskelighed, sympati og støtte til mennesker i sådanne traumatiserende situationer. Og alt imens jeg fotograferede, kunne vi høre lyden af skud i det fjerne og forlod deres hverdag med krig, fortæller Jakob Dall.

Om fotografen Jakob Dall

Jakob Dall har vundet flere priser for sit arbejde: bl.a. i World Press Photo, Picture of the Year International (POYi) og den internationale EISA-pris for hans billedsprog om klimaændringer i Etiopien.

 

Finder sted: København Ø