Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

24. maj 2024
Kl. 10.00 - søn Kl. 18.00

Udstilling: Det sted vi står, i det skjulte ensomme

Arnestedet byder på samskabt udstilling om ensomhed, udviklet af antropolog Arendse Reeh og Røde Kors Hovedstadens Værket.

 

Ensomheden kommer i bølger. Nogle gange formår jeg at holde den lidt på afstand og andre gange, så sniger den sig ind på mig, så jeg er helt klar til at give op og græde. Andre gange så lykkes det, og jeg kan holde mig selv ud.

Gennem efteråret har flere deltagere fra Røde Kors Hovedstadens Værket, sammen med antropolog Arendse Reeh, skabt et sprog for ensomhed gennem lyd og billeder fra engangskameraer. Værket er samtalegrupper for voksne i alderen 30-60 år. I Værket kan deltagerne dele deres erfaringer og perspektiver omkring langvarig ensomhed samtidig med, at de gennem forskellige samtaleøvelser får mulighed for at styrke deres sociale kompetencer og udvide deres netværk.

I den samskabte udstilling ser vi gennem deltagernes blik ud på en verden, som de oplever reflekterer en følelse af ensomhed inde i dem. Deres konkrete erfaringer og tanker er tæt knyttet til billederne og bliver fortalt gennem deres egne stemmer. Hvert billede har tilknyttet en stemme, så du kan følge deltagernes tankestrømme, mens du går gennem udstillingen.

Min alenehed i ensomheden, som en af deltagerne beskriver det, forstærkes i manglen på ord og i manglen på nogen at dele sine tanker med. Deltagerne beskriver også den skam og det tabu, der er forbundet til ensomheden.

Udstillingen “Det sted vi står, i det skjulte ensomme”, vil gennem et fælles åbent sprog skabe et rum, hvor aleneheden i ensomheden forhåbentlig mindskes. For det giver noget at tale om følelsen, at dele sine tanker og blive mødt, også for de medvirkende i projektet. Som en af deltagerne beskriver det:

Jeg synes, det er svært, fordi man ikke snakker med nogen om det. Så der er det rigtig rart at have det her sted. At man har nogen, som ligesom kender det.

 

Finder sted: Biblioteket / Vesterbro