Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

1. september 2023
Kl. 10.00 - søn Kl. 17.00

Udstilling: Masquerade på Gl. Holtegaard

I august åbner soloudstillingen Masquerade af den danske billedkunstner Frederik Næblerød på Gl. Holtegaard. Her vil et scenografisk forløb gennem de barokke stuer flette fortidens enevældige kultur og drømme sammen med nutiden og Næblerøds ekspressive univers.

Udstillingen Masquerade fabulerer over den farverige fortælling om Gl. Holtegaard, som landsted for arkitekt og generalbygmester Lauritz de Thurah, der lod det bygge i 1756 med forbillede i Ludvig 14.s Versailles. Det er både stedets konkrete historie, men i høj grad også 1700-tallets hierarkier, adels- og hofkultur, der interesserer Frederik Næblerød; de ambitioner og drømme et sted som Gl. Holtegaard opstod af, og den stræben, der ligger i at etablere et barokanlæg inspireret af Versailles bare til sig selv.

Som titlen antyder, undersøger Næblerød blandt andet maskeraden som kulturfænomen; identitetslegen, hvor man for en stund kan iklæde sig en maske og vende op og ned på hierarkier. Kongen kunne for en stund være bonde, bonden konge, manden kvinde og kvinden mand. Næblerød er optaget af enevælden og hof- og adelskulturen med dens forstillelse, iscenesættelse og ikke mindst selviscenesættelse. Udstillingen byder på domesticerede scenarier i hvert rum med middagstaffel, spejlsal og jagtstue med fantasifulde blandinger af jagttrofæer og våbenskjold. Næblerøds udstilling omfatter også et særpræget persongalleri hvor både hofnarren, genfærd og andre mærkværdige personager spiller en rolle.

Frederik Næblerøds kunst bærer præg af et ekspressivt udtryk og en skabertrang, der kan mærkes langt ud over rammen. Udstillingen på Gl. Holtegaard byder på endnu usete sider af billedkunstneren, når han går til udstillingsrummene med et totalinstallatorisk greb og skaber et scenografisk forløb udfoldet i keramik, maleri, polyfilla-relieffer og rekvisitter, der giver publikum en vibrerende, levende og tankevækkende oplevelse.

 

Finder sted: GL. STRAND