Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

26. august 2023
Kl. 12.00 - søn Kl. 20.00

Udstillingen Forsvindinger

Udstillingen Forsvindinger præsenterer værker af danske og internationale kunstnere, der på forskellig vis belyser og undersøger fænomenet forsvindinger, materielt såvel som tematisk og kulturelt, gennem det fotografiske medie og andre tidsbaserede medier som fx video.

Udstillingen er den første i en række af tre udstillinger på Fotografisk Center, der årligt gennem et tema sætter fokus på nogle af de unikke karakteristika, der er forbundet med fotografiet som medie. Udstillingsrækken skal bidrage til at undersøge og diskutere fotografiets aktuelle kunstneriske og kulturelle rolle.

Fotografiet forbindes historisk med dets særlige evne til at fastholde tiden samt afbilde og sikre en tilsynekomst af virkeligheden. Et af de mindre belyste aspekter ved fotografiet, og som står i kontrast til fotografiets særlige evne til at fastholde tiden og forevige et øjeblik, er begreber som forsvindinger, usynlighed og fravær og det faktum, at fotografiet også er forgængeligt på forskellige niveauer.

Udstillingen vil på forskellig vis belyse forsvindinger og fravær både materielt, i form af eksperimenter med fotografiets materialtet og muligheder som fysisk genstand, såvel som tematisk i form af forsvindinger af bl.a. mennesker, genstande og steder. Ligeledes vil udstillingen belyse, hvordan forsvindinger og fravær også er forbundet med den fotografiske billedkultur i en bredere samfundsmæssig kontekst både fysisk og digitalt.

 

Finder sted: Fotografisk Center