Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

21. marts 2022
Kl. 10.00 - søn Kl. 18.00

Udstillingen Import / eksport

Udstillingen Import / eksport sætter fokus på kulturmødet mellem Grønland og Danmark og på fortællingen af den lille og den store historie.

Nordatlantens Brygge har fokus på kulturlivet i Nordatlanten og på at formidle landenes kunst og kultur for at styrke bevidsthed og viden om det Nordatlantiske.
Under overskriften IMPORT / EKSPORT præsenterer vi to udstillinger med to højaktuelle samtidskunstnere, der fra hver deres udgangspunkt har bevæget sig mellem Grønland og Danmark og som i deres kunst har forholdt sig til kulturmødet: Gudrun Hasle fra Danmark og Martin Brandt Hansen fra Grønland.

For både Martin Brandt Hansen og Gudrun Hasle er det at fortælle historien en central del af deres værk. Martin Brandt Hansen (1990) er født i Nuuk, men har boet i København i flere år og dimitterer denne sommer fra Kunstakademiet. Med sine værker, der både refererer til den antikke vase og den grønlandske maske og tupilak-figur, retter han blikket mod den “store”, kollektive historie. I sine værker arbejder han bl.a. med at forskyde tupilakken i skala og materiale. Den grønlandske kunsthistorie har været fortalt udefra, men nu vendes blikket på mange måder den anden vej.

Gudrun Hasle (1979) er optaget af den ”lille” biografiske historie, selv at tage ejerskab over fortællingen. Hun er ordblind, og hun deler generøst den sårbarhed, der ligger i det uperfekte. Fra 2018-21 boede Gudrun Hasle i Nuuk og på Import / eksport har hun taget udgangspunkt i udstillingen Jeg er / piuvunga, som hun viste på Nuuk Kunstmuseum i 2020, med værker der udsprang af mødet med den grønlandske kultur. På 1 sal vises Hasles værk min livshistorie, som strækker sig over gulvets 180 kvm. Værket viste hun første gang på sit gulv på Nørrebro i 2017, nu er det genskrevet med opholdet i Grønland som ny erfaring.

 

Finder sted: Christianshavn