MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

20. september 2020
Kl. 16.00 - søn Kl. 17.00

Udstillingsstedet Perelin – Nattens Skov

Foto PR
Foto PR

Finsensvej 263, have nr. 18 i Haveforeningen H/F Grænsen, 2000 Frederiksberg . Haven er åbne døgnet rundt, for omvisning kontakt 23231675.

Titel: Perelin, Nattens Skov
Medvirkende kunstnere: Kinga Bartis, Sian Kristoffersen, Claus Hugo Nielsen, Veronica Rigét og Biba Fibiger.

Digital åbning 3. Sept 2020 (via Instagram).

Fernisering i Haven Søndag d. 20 sept 2020.

Udstillingen løber indtil Søndag d. 18 okt kl 17.


Perelin, er en nyåbnet indendørs/udendørs udstillingsplatform for samtidskunst. Platformen består på nuværende tidspunkt af et haveareal, samt konstruktionen til et hus der er under opførsel. Haven findes på kolonihavegrunden i foreningen Grænsen på Frederiksberg.

Perelin, Nattens Skov er stedets første udstilling, hvor der i haven og huset vises værker af Kinga Bartis, Sian Kristoffersen, Claus Hugo Nielsen samt de to initiativtagere Veronica Rigét og Biba Fibiger.

Navnet Perelin, Nattens Skov er hentet fra eventyret “Den uendelige Historie”, hvor hovedpersonen Bastian vandrer gennem et ørkenområde der beskrives tosidet. Om dagen er det farvernes ørken, og om natten forvandles det til junglen Perelin; En vildskov af fosforiserende natteplanter.

Citaterne ”Han kunne rende omkring i skoven i dagevis, måneder, ja måske årevis. Junglen var alt for stor til, at han nogensinde fandt vej ud af den.” Og igen var der, uden at han overhoved havde mærket noget til det, sket en ændring med ham” synes vi er et vidunderligt billede på æstetik og er dermed blevet vores omdrejningspunkt for udstillingsstedet som hele.

Vandringen gennem skoven sammenligner vi altså med kunstoplevelsen. Man kan vælge at gå ind i den, vandre i evigheder og forhåbentlig vil oplevelsen være så stor at den vil forandre noget i én. Ordet “jungle” er vores billede på en præsentationsform hvor værker uprætentiøst er placeret i den vildt voksende have, Haven, som har fået lov til at stå hen i et par år, og som derfor synes at være del af en anden verden, er et sted hvor betragteren må gå på opdagelse blandt buske og træer for selv at finde frem til værkerne og dermed den totale oplevelse. Muligvis går beskueren i ring i havens univers for både at finde og genfinde nye æstetiske totaloplevelser.

Udstillingen er i proces, ligesom en have i det hele taget er det. Desuden er huset under opførsel, og som udstillingens perioderne skrider frem tager huset mere og mere form. Huset, haven og værkerne ånder altså sammen i både en opbygning og nedbrydning og forandring.

Ved denne udstilling anvendes det endnu ufærdige hus’ gulvplan og konstruktion som råt udstillingsrum, hvor værkerne præsenteres afgrænset fra naturen af de af de translucente presenninger der er spændt op som midlertidig facade.

Værkerne og husets daglige gang blender sig sammen og det kan være svært helt at skelne mellem det drømmende univers som værkerne tager udgangspunkt i og den helt almindelig daglidag i kolonihaven. Lidt som hvis forgrund, baggrund og mellemgrund flød sammen til én oplevelse.

For at understrege dette har vi til udstillingsstedet Perelin’s første udstilling inviteret kunstnere hvis praksis på den ene eller den anden måde behandler en indre verden eller proces. Deres værker synes vi besidder en form for magisk tiltrækning og at den appellerer til et subjektivt drømme-universe der forførerne river én med.

Fx står Sian Kristoffersnes næsten fosforescerende værk både fremmed og velkendt mellem at være en genkendelig haveplante og samtidig som del af en ukendt fiktion, Dette gør sig også gældende for Claus Hugo Nielsens torso der, som den står der under æbletræet ligeså godt kunne være en fremmed biologisk gevækst.

Der findes også værker i forskellige stadier af forvitring eller som på anden vis er ved at gå i ét med havens økologi på trods af deres kontrastfyldte formverden. Som eksempel kan nævnes Veronica Riget’s gelatine værker der langsomt forsvinder samt chili-og plantefrø-værkerne der måske endda vil tvinge nye gevækster frem i haven på sigt.

Udstillingen mimer naturens gang, ophobning af energi og materiale i en omformuleret organisering og system af nedbrydning.

Udstillingen i haven kan se frem til den 18 oktober kl 17.
Processen kan følges på Instagram siden: Perelin_Nattens_Skov der vil fungere som et arkiv for udstillingsstedet.

Udstillingsstedet planlægger at opføre 4 udstillinger årligt, hvor der vil være offentlig adgang døgnets 24 timer, inde for udstillingsperioden.

 

Finder sted: Frederiksberg