Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24. februar 2023
Kl. 18.00 - søn Kl. 18.00

Ukraine House in Denmark – THE MUSES ARE NOT SILENT

Ukraine House i Danmark åbner for offentligheden med en udstilling af ukrainsk kunst i en krigstid. Inspireret af det berømte ordsprog “Når kanonerne høres, tier muserne”, viser udstillingen, at den ukrainske kultur beviser det modsatte.

 

Vi starter med en kunstudstilling, der omfatter over hundrede malerier, skulpturer, arkitektur og videokunst skabt under krigen af ​​mere end halvtreds kunstnere fra hele Ukraine. “Muserne er ikke tavse” er en drejning af et velkendt ordsprog, der siger: “Når kanonerne høres, tier muserne.” Kunstnerne reagerede øjeblikkeligt på den russiske invasion i fuld skala – i udstillingen udtrykker og reflekterer ukrainske malere, designere, arkitekter og kreative over krigen, Ukraines fremtid og verden gennem mange nye værker.

“Ingen kunne have forudset, at kultur ville vise sig at være så frugtbar og nødvendig under krigens forhold. Jeg kunne aldrig have forestillet mig, at en sådan afkortning af afstanden mellem begivenheder og refleksion ville frembringe så stærkt materiale og fange mig som kurator. . Denne udstilling handler ikke om krig. Den handler om kreativitet under krigen, mod, frihed og originalitet, som bør værdsættes her og nu.” siger udstillingens kurator Pavlo Gudimov.

 

Finder sted: Christianshavn