ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

19. maj 2021
Kl. 20.00 - tirs Kl. 21.30

VERDENSFRELSERINDEN

“Verdensfrelserinden” Teater Sort/Hvid - The Nielsen Movement - 2021
“Verdensfrelserinden” Teater Sort/Hvid - The Nielsen Movement - 2021

Forfatteren og performancekunstneren Madame Nielsen skal selv stå på scenen i maj og juni på Aarhus Teater og Sort/Hvid. Men for hende er normaltilstanden det absolut farligste, vi kan vende tilbage til. Og det er budskabet i hendes nye forestilling, Verdensfrelserinden:

“Pandemien har vist os, hvad vi i fællesskab er i stand til ofre for at redde hinanden. Vi kan lukke butikkerne, holde flyvemaskinerne på jorden, omlægge produktionen, reducere vores forbrug til det absolut nødvendige. Det er det, der skal til for at frelse planeten fra klimakatastrofen. Og alle ved det. Derfor skal vi forlænge undtagelsestilstanden på ubestemt tid og gøre, hvad der må gøres,” siger Madame Nielsen determineret.

Rustet til undtagelsestilstanden
Madame Nielsen kan selvfølgelig godt se det paradokset: Hun går selv på scenen under genåbningen for at plædere for en forlængelse af undtagelsestilstanden på ubestemt tid. Det er imidlertid nødvendigt at have en platform for at få et budskab ud. Og budskabet er enkelt: Omlæg samfundet og vores hidtidige livsform, stands overforbruget, sæt alle kræfter og kroppe ind på at frelse planeten.

Verdensfrelserinden fortæller Madame Nielsen, hvordan hun har ændret sit eget liv og sin egen krop for at imødegå den undtagelsestilstand, som hun spår vil komme. Hun deler sin 100% bæredygtige diæt af grønt og insekter og demonstrerer sit omfattende træningsprogram, der skal berede hendes krop på en ny livsform i pagt med naturen, uafhængig af forbrugssamfundets krav om vækst. Hun fortæller om sin opsøgning af forskellige åndelige og politiske traditioner, der kan vise vej ud af krisen.

Og hun bereder sig og nu også os på at følge denne vej, koste hvad det vil.

Rustet til klimakamp
Verdensfrelserindens budskab er nemlig ikke blåøjet. For Madame Nielsen ved, at kravet om en forlængelse af undtagelsestilstanden vil møde modstand. De færreste er klar til at opgive den livsstil og de privilegier, der følger med at bo i vores del af verden. Derfor er frelsen også en kamp.

I forestillingen har hun allieret sig med de fire amazoner i strygekvartetten Halvcirkel, der giver opgøret en kraftfuld, musikalsk dimension.

 

Finder sted: København