MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

29. maj 2024
Kl. 20.00 - 22.00

Vincent Ryder – indierock, funk og tango mm.

Vi glæder os vildt til atter at kunne præsentere dette unge stjerneskud for jer!

Vincent Ryder

Hvis Bowie og Prince havde fået et kærlighedsbarn, ville det lyde som 19-årige danske Vincent Ryder.

Den unge musiker er en kompromisløs og følsom rebel anno NU. Den 13. oktober 2023 udkom hans debutalbum ’The End of The World on TV’, hvor han forsøger at sætte sin generations tanker, følelser og problematikker på vers – og på spidsen. Han har nemlig en klar appel. Til både hans jævnaldrende og alle os andre.

Musikken betegner Vincent selv som apokalyptisk protestpop og artrock og på sit debutalbum går han frygtløst på hugst i andre genrer som fx indierock, funk og tango og stikker indimellem også en ivrig pote i punken.

Trods sine blot 20 år er sanger, sangskriver og guitarist, Vincent Ryder, ikke bange for at sige sin mening og for at skille sig ud fra mængden. Det har altid været vigtigt for ham ikke at gå på kompromis med sin integritet og hans no-bullshit tilgang til at være et ungt menneske i denne her verden er da også netop præmissen for den måde, han tilgår sin musik.

Vincents debutsingle fra august var sangen ’Fuck You’. En stærk start på at råbe folk op. ’Fuck You’ handler om at lære at stå ved sig selv og ikke løbe fra konfrontationer – om ikke at være for bange for at træde ved siden af.

Og på den måde giver Vincent med sin musik og sine tekster en stemme til sin egen generation af sårbare unge.

Det menneskelige behov for at kunne være et hudløst ærligt jeg løber som en insisterende stemme og rød tråd gennem albummets otte numre, der sætter tunge og vigtige sager på dagsordenen. Vincent siger tingene, som han føler dem og han står fast på at give plads til sprækker med lys og håb.

Frygt for ligegyldighed
Overskriften for de forskellige tematikker er undergang. Og det er ikke kun planeten Jordens undergang, der fylder hos og bekymrer Vincent. Faktisk er det den emotionelle undergang, der optager ham allermest. At vi som mennesker falder sammen og fra hinanden følelsesmæssigt. Af den ene eller den anden årsag.

På albummets titelsang tager Vincent fat i ensomheden. Den ensomhed, han selv – og mange fra hans generation – mærker, når de føler, at de bærer ansvaret for verdens fremtid på deres skuldre. Følelsen af at tale for døve øren og hvordan dét i sig selv kan bidrage til en følelse af afmagt og ligegyldighed. Og netop ligegyldigheden er den følelse, Vincent frygter allermest. Fordi for ham er det ligegyldigheden, der er dét, der sætter turbo på den emotionelle undergang.

Også i nummeret ‘Shipwrecks’ kredser Vincent om den utryghed og uvished, der fylder i de unge hjerter og hjerner. Følelsen af katastrofer lige om hjørnet. Igen sørger han dog for at lukke lyset lidt ind. For der er brug for lys og håb, så det travle hjerte ikke banker forgæves.

Og derfor er hans appel til hans egen generation og alle os andre, at vi husker, at alt det, vi både hader og elsker og bekriger hinanden over, intet betyder, hvis vi ikke passer på hinanden.

Selvom Vincent Ryder er et nyt blad på den danske musikscene, har han allerede spillet support i Lille Vega for den populære amerikanske countrysanger Morgan Wade, der pt. har 2.575.292 månedlige lyttere på Spotify.

 

Finder sted: Bartof Station