MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

8. februar 2022
Kl. 17.00 - 18.30

Vinens historie

Vinens historie v/historiker Wolfgang Karl & vinsmagning v/Sommelier Camilla Plougsted.

Skal du være med, når ægteparret Camilla & Wolfgang tager dig trygt med til et underholdende og berigende foredrag. Wolfgang er er uddannet cand. mag. art. fra Münchens Universitet og en af Danmarks mest vidende og erfarne foredragsholdere indenfor historie og har således forelæst på Folkeuniversitet i Århus, Emdrup og København siden 2000. Wolfgang formår at holde sit publikum interesseret ved at sende flere tangenter ud for at binde det hele sammen til en smuk sløjfe. Sammen med sin hustru Camilla, som er Sommelier og stifter af Nordic Sommelier Academy, herunder Vin & Foredrag leverer de et humørfyldt og spændende arrangement. Parret afholder også i samarbejde en række kulturhistoriske byvandringer i København.

I begyndelsen var – vinranken! Hvem er så den første vinbonde? Det kan man slå op i det Gamle Testamente. Men hvem ejer det første patent på vinproduktion? Der er nogle vægmalerier i det Gamle Ægypten, der viser at de allerede for 4000 år siden mestrede det hele… Og hvad med munkene? Og hvad hedder den specielle vin som var forbeholdt Ludwig 14., solkongen? Og en gang i 1800-tallet var næsten alle vinstokke i Frankrig dødsdømt pga Phylloxera – der er mange historier at fortælle i ”Vinens historie” som kan ses alene eller som en indledning til Vinens Verdenshistorie.

En god måde at tilbringe tirsdag aften – hvor du går beriget derfra både kulturelt og sanseligt!

Vinene som indgår i foredraget er Riesling Fritz Willi fra Mosel og Trullo di Pezza Primitivo fra Puglia. Vinene leveres af Kildetoft Vine. Alle vine kommer fra små kvalitets vinproducenter håndplukket af Master Sommelier Jess Kildetoft.

 

Finder sted: København N