MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3. juli 2022
Kl. 09.00 - man Kl. 18.00

Vintage-cykler på Københavns Museum

Tour de France Københavns nærmer sig – 1. juli 2022! Allerede nu kan du se et par flotte cykler fra slutningen af 1800-tallet på Københavns Museum i rummet om Rådhuspladsen, som er en del af museets permanente udstilling.

 

Året er 1900. Den gamle vold forsvinder og Rådhuspladsen bliver skabt. En portal til den store verden og den nye tidsalder, som det elektriske urværk i Rådhustårnet ringer ind. Elektriske lamper og lysreklamer kaster sit skær over nattelivet. Det moderne storbyliv kommer til udtryk i trængsel og trafik med cykler, hestevogne og knitrende sporvogne.

Cyklisten indtager pludselig bybilledet og Rådhuspladsen, da den såkaldte ”safety-cykel” bliver opfundet i 1885. Det nye transportmiddel er meget nemmere at komme af og på end væltepeteren. Fra 1890’erne eksploderer antallet af cykler til både mænd og kvinder i hovedstaden.

I udstillingsrummet ”Rådhuspladsen” på Københavns Museum kan du se en række cykelrelaterede ting:

Dursley-Pedersen-cykel:
Cyklen blev opfundet af danskeren Mikael Pedersen, men produktionen kom til at foregå i den engelske by Dursley. Modellen i træ er den ene ud af to og viser, hvor stærk konstruktionen er. 1897-1899

Cykel med cushionringe:
En cushionring er en cykelring af gummi med luftkanal, som blev opfundet i England. ca. 1889

Udstyr til cyklen:
Cykellygte til stearinlys, sadeltaske og lappegrej. 1900

Touchscreen med film og fotos:
På en touch screen i rummet Rådhuspladsen kan du bl.a. se s/h fotos og gamle filmklip af cyklister i byens gader og stræder.

 

 

Finder sted: Vesterbro