Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

6. maj 2023
Kl. 13.00 - 15.00

Winetalk: Anders Selmer

 

Anders er en blød mand, altid smilende, og det man kalder ”en lytter”. ;an føler sig altid hørt når man taler med ham. Til denne smagning, skal han nok fremvise nogle af dise dyder, men frem for alt skal han fortælle mere end han skal lytte. Han skal fortælle historie, og man kan roligt påstå at han vil afsløre ouverturen til et stykke danmarkshistorie, nemlig hvordan Noma forandrede dansk mad for altid! Med mad følger der vin, og Anders var som somellier, sammen med Claus Meyer og René Redzepi med til at svinge taktstokken på Restaurant Noma da den startede i 2003. For mange var Noma Ground Zero, men for et lille hold af unge passionerede gastro-tosser var det en naturlig fortsættelse af en international bølge. Her ønskede man at gøre op med det ufolkelige i gastronmien ,manifesteret i det man kaldte “Det Nye Franske Køkken” til at være en ting der var mere uformel, og som udviklede nye teknikker, der baserede sig på lokale råvarer. Dermed gjorde disse unge mennesker en dyd ud af filosofien om så kort vej som muligt fra “Jord til Bord”. Det var ude fra denne filosofi at Anders opsøgte vine, der lige tog skidtet videre end almindelig økologi, og som var en naturlig fortsættelse af hans interesse for biodynamik. De såkaldte naturlige vine indtog vinkortet, og med Nomas berømmelse har denne filosofi spredt sig, ikke alene til en lang række gastronomiske satellitter i København, men også spredt sig til resten af verden.

Siden 2009 har Anders som iværksætter stået bag forvandlingen af en gammel slagterihal, til en af Københavns mest besøgte fiskerestauranter, nemlig Kødbyens Fiskebar.

Til denne lejlighed skal vi som altid smage på 5 favoritter.