Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

22. april 2023
Kl. 13.00 - 15.00

Winetalk: Flaskens Ånd med Poul Pilgaard

Poul har altid været fascineret af hvordan vin kan “tale” med vindrikkeren. Her fortæller han om det lag i vinen som nogle vil kalde spirituelt og andre vil sige kun eksisterer i hans fantasi.

Når man finder beskrivelser af vin i gamle skrifter, bliver vinen altid koblet til ånd, eller spirit. Selve idéen om at vin kan lindre lidelse, stimulere glæde og inspirere til en nærmest celestial indsigt af gudeagtig karakter, er ikke ny. I Biblen laver Jesus vand til vin, og hos grækerne og senere romerne var det Dionysus/Bacchus der indfangede vinens ånd. Ikke nok med det, blev vinen også ført sammen med musik og fertilitet. Altså masser af ånd og masser af åndfulde samtaler om livets store spørgsmål. Masser af dans, masser af poesi. Jesus gik så langt som at forvandle sit eget blod til vin, hvilket kirkegæsterne over hele verden nyder godt af hver søndag den dag i dag.

De gamle vinbeskrivelser kom til verden i en tid uden så meget puritanisme. Måske derfor, var der den stringente og nærmest videnskabelige opremsning af smagenoter, kompleksitet osv som vi kender det i dag. Man stod ved ånden i vinen og derfor er beskrivelserne i højere grad en lovprisning af vinens virkning, altså den tilstand man kommer i, når man nyder vin i betydelige mængder. Den gang så man smagen og duften som elementer af et større hele, hvor det var virkningen der samlede hele molevitten. Nu kan det jo godt være svært sådan at flyve 4-5000 år frem og tilbage i tiden, men vi kan jo fastholde at der er nogle vine der appellerer mere til det åndelige aspekt end andre, og det er netop en række af disse vine som Poul Pilgaard vil præsentere os for i denne Wine Talk.