Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kan man flytte sit køkken og bad – og hvor langt, hvis man bor i en etageejendom?: Egerbyg giver dig svaret her.

Af Annoncør

Beslutningen er endelig taget, og finansieringen er på plads: nu skal det badeværelse altså have en ordentlig overhaling. Du vil have både badekar, lækre fliser og hele pibetøjet.

Derudover kunne du egentlig også godt tænke dig at flytte badeværelset lidt væk fra køkkenet, så man ikke går direkte fra toilet til kartoffelskrælning. Men er det overhovedet muligt?

”Ja, det kan faktisk lade sig gøre at flytte dit køkken og badeværelse,” fortæller Anders Eger, der ejer hovedentreprenørfirmaet Egerbyg.

Afløbet er problemet

 

Han understreger dog, at der er flere ting, du skal være opmærksom på ved en flytning af køkken og bad.

”Vandrørene kan let flyttes, men faldstammen gør det ikke let,” siger han og forklarer, at faldstammen er et byggeteknisk udtryk for afløbet.

”Der er nemlig et lovkrav til, hvor mange procents hældning der skal være på faldstammen mellem køkken og bad og ud til hovedfaldstammen. Det skal falde et antal centimeter pr. meter,” lyder det fra Anders Eger.

Derfor kan du ifølge Anders Eger ikke flytte et badeværelse – eller et køkken for den sags skyld – mere end tre til fire meter, hvis du bor i en etageejendom.

”Hvis du kommer over en afstand på tre til fire meter, kan afløbsrøret ikke længere være i gulvet, og det vil derfor komme til at være synligt i loftet hos underboen. Og jeg kender personligt ingen, der ønsker at se på et rør, som går tværs igennem stueloftet,” fortæller han.

Der kan flyttes længere, hvis du bor i stuen

Der er dog et par alternativer, hvis du bare ikke kan leve uden at flytte badeværelset eller køkkenet fra den ene ende af lejligheden til den anden.

”Du kan få en pumpe installeret, så faldstammen ikke længere behøver at have en specifik hældning i forhold til hovedfaldstammen. Det er dog ikke en løsning, jeg vil anbefale, da en pumpe larmer og derudover også går let i stykker,” understreger Anders Eger og peger på endnu en løsning, der dog kræver, at man bor i stueetagen:

”Hvis du bor i stueetagen, har du helt andre muligheder. Hvis du kan få ejerforeningens tilladelse til at lægge rør nede i kælderen under din lejlighed, er der nærmest ingen grænser for, hvor langt du kan flytte badeværelse eller køkken. Det betyder nemlig intet, om røret er synligt nede i kælderen,” lyder der fra Anders Eger.

Rådgivning fra en autoriseret VVS’er er altid en god idé

Anders Eger anbefaler i øvrigt, at folk der har planer om at flytte rundt på badeværelse og køkken i en lejlighed, konsulterer med en autoriseret VVS’er for at undersøge muligheden for omplacering af badeværelse og køkken.

Dette kan med fordel gøres, inden man hyrer en hovedentreprenør ind til at stå for hele byggeprojektet.

Egerbyg er kendt fra DR1-programmet ”Hjem til forvandling”, hvor de hjælper danskere med at gøre deres lejligheder mere personlige og funktionelle.

Du kan læse mere her

Del artikel

Andre læser også