Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar
Forleden kunne vi fortælle, at Noma genåbner i forskellige faser efter nedlukningen. Det tager tid at komme op i Michelin-gear igen, og mens køkkenet forbereder sig på den mission, så åbner Noma en vin- og burgerbar.
Indhold leveret af Gastromand.dk – som er MigOgKbhs medejere. Artiklen er skrevet af Rasmus Palsgård.
Det er i dag, torsdag d. 21. maj, at Nomas burger- og vinbar har første åbningsdag, og mens du læser dette, er de første gæster strømmet til for at tage del i Nomas burgerparty.
Faktisk kan Ekstra Bladet melde om kø på flere timer.
Jeg havde fornøjelsen af at deltage i en lille opvarmingsseance i går, således at vi her på Gastromand kan være blandt de første til at fortælle dig om fænomenet, der allerede er gået verden rundt i alverdens toneangivende medier.
Det ene af Nomas drivhuse foran selve restaurantbygningen er blevet omdannet til bestillingslokale.
Her afgiver man sin ordre på mad og drikkevarer. Blandt sidstnævnte er der er bredt udvalg af vine på glas fra 95 kroner per glas, og der er ligeledes adgang til udvalgte vine på flaske.
Ydermere er der et udvalg af kombucha og juice samt friskbrygget kaffe.
To burgere at vælge imellem
Der er to burgere at vælge imellem, som begge koster 150 kr.: en cheeseburger og en vegetarisk burger.
Førstnævnte byder på en saftig og flot ensartet rosa hakkebøf af grofthakket flank steak blandet med det fedt, der sidder omkring nyrerne for at give en ekstra dyb kødsmag.
Stegeskorpen er tyk med masser af smag, og den grove struktur er særdeles delikat i munden.
På bøffen ligger der en skive smeltet cheddar, tykke skiver rødløg og en dressing med pickles og nogle af Nomas mange fermenterede saucer, som bidrager med masser af dybde og umami.
Har lavet en klassisk cheeseburger
Bollen er en blød kartoffel-brioche, og alt i alt er der tale om en hamrende velsmagende cheeseburger uden nogen form for nonsens.
Fordi det er Noma, havde jeg nok forestillet mig, at der ville være en eller anden markant smag, der fik burgeren til smagsmæssigt at adskille sig fra det, man kender, men i stedet for har restauranten sat sig for at lave en cheeseburger efter de klassiske forskrifter og så til gengæld gå all-in på at sætte smagen lige i skabet, og det er de lykkedes med;
En upåklagelig burger, som bare smager hamrende godt.
Du kan læse mere om Gastromands helhedsoplevelse i Nomas nye koncept lige her