ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stort projekt: Bevaringsværdigt kapel skal forvandles til kulturmekka

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Sydhavn Teater
Foto: PR, Sydhavn Teater

I det sydøstlige hjørne af Vestre Kirkegård i Københavns Sydhavn finder man en mere end 100 år gammel rød murstensbygning.

Det er Østre Kapel, som efter at have stået tomt i en årrække i dag fungerer som teaterscene for Sydhavn Teater i sommermånederne.

Nu skal det gamle kapel gennemgå en stor forvandling for fremover at kunne være kulturelt fyrtårn hele året.

Det skriver Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen i en pressemeddelelse.

Nyt kulturelt samlingspunkt

Det tidligere kirkekapel i Sydhavn skal nu gennemgå en stor istandsættelse, og det bliver transformeret til en moderne teater- og kulturbygning.

Dermed får den københavnske bydel et nyt kulturelt samlingspunkt.

Østre Kapel. Foto: PR, Sydhavn Teater

Planen er, at det skal invitere borgere til alt fra teateropsætninger, foredrag og kunstudstillinger til cafébesøg og på den måde styrke kulturlivet i bydelen.

Når bygningen står klar, kan den holde åbent hele året og altså ikke som nu, hvor der kun er teater om sommeren.

Der er afsat 20,1 millioner kroner til projektet, og herudover har A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formaal og Lokale og Anlægsfonden valgt at støtte renoveringsprojektet med hver fem millioner kroner.

”Det er fantastisk, at det nu lykkes. Jeg er virkelig glad, fordi Østre Kapel kommer til at give et kæmpe stort løft til hele Sydhavnen, som kan se frem til kulturoplevelser hele året,” udtaler kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard og fortsætter:

“Allerede i sine nuværende omgivelser med utæt tag og træk fra vinduerne har Sydhavn Teater skabt nogle helt fantastiske teateroplevelser, som jeg ikke ville være foruden. Jeg håber, at teatret fortsat vil skabe smal, finurlig og anderledes scenekunst, og at mange andre kulturinitiativer vil spire i de nye rammer.”

Med respekt for historie og stil

Østre Kapel blev bygget i 1913, og bygningen er bevaringsværdig.

Den er bygget i historicistisk byggeskik med træk fra nationalromantikken og skønvirke.

Renoveringen, der nu igangsættes, kommer til at ske med respekt for bygningens særlige historie, store detaljerigdom og dens placering på en aktiv begravelsesplads.

Udover de indvendige forandringer på bygninger medfører projektet, at der skabes nye udearealer ved kapellet, og disse skal invitere til ophold og åbne bygningen mod de grønne omgivelser på kirkegården samt forbinde det nye kulturhus med sine omgivelser.

Sydhavn Teater, som har drevet bygningen siden 2016, forventes også at genoptage driften efter ombygningen, som forventes at være afsluttet ved årsskiftet 2025-2026.

Del artikel

Andre læser også