En bid af Asien: Kendt københavner-kok laver ny burger for McDonalds

Fik du smagt Michelin-kokken, Paul Cunninghams, to Homestyle-burgere?
McDonalds fortsætter nu kursen med de stjernedryssede burgere, og den næste står gourmetkokken, Henrik Jyrk, for.
Han står bag flere succesfulde restauranter i København, men nu kan du smage hans værk som drive-in.

Asiatisk Michelin-burger
I København kender vi mest Henrik Jyrk fra de to tidligere restauranter, Kul og Ibu, på Vesterbro samt hans nyeste, Iaji, hos Seaside Toldboden.
Nu får resten af landet også lov til at smage hans mad, når han står bag endnu en Homestyle-burger hos McDonalds.
Burgeren består af en brioche-bolle, iceberg-salat, hvide løg og en oksebøf, som bliver krydret med teriyakisovs, en sennepsmayo og en coating til de friterede løgringe.
Henrik Jyrk har en klar forkærlighed til det asiatiske køkken, og privat er han også gift med Suriya Sørensen, der sammen med søsteren, Saszeline, udgjorde duoen, S.O.A.P.
”Jeg har rejst meget i Asien og er gift med en malay, så jeg ved om nogen, hvad det asiatiske køkken kan.
Det er måske ikke det mest udbredte i Danmark, men jeg tror på, at jo flere der prøver det, jo flere vil blive vilde med det.
Min ambition har været at lave en burger, der skiller sig ud på markedet, og så håber jeg, at flere danskere får kendskab til, hvad eksempelvis teriyakisovsen kan. Min ambition har været at give danskerne en smagsoplevelse, som de ikke har fået før,” udtaler Henrik Jyrk i en pressemeddelelse.
Burgeren kommer til at hedde Homestyle Tokyo Teriyaki og kan fra dags dato købes hos alle deres restauranter.