Kendt makkerpar går old-school og åbner legendarisk restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Tilbage i køkkenet. Køkkenchef Rasmus Oubæk bliver her betjent af Maisons nye tjener, Jesper Marcussen. Foto Rasmus Kramer Schou
Tilbage i køkkenet. Køkkenchef Rasmus Oubæk bliver her betjent af Maisons nye tjener, Jesper Marcussen. Foto Rasmus Kramer Schou

Nogle ting falder bare i hak.

15. august står det kulinariske kosmos i perfekt zenit og med klassisk fransk i ascendanten.

Det kendte makkerpar Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen vender nemlig ‘hjem’.

De har allerede skabt kæmpe succeser som Pluto, Gorilla, Retour og Barabba, men der mangler ligesom noget.

“Jamen, de steder kører godt og med så dygtigt personale, at vi faktisk tit føler os mere i vejen end noget andet,” forklarer Rasmus Oubæk.

“Ja, så vi må åbne vores ‘eget’ sted. Tilbage til basic. Oubæk i køkkenet og mig på gulvet – ligesom vi engang startede for snart mange år siden,” forklarer Jesper Marcussen.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Legendarisk lokale
“Jeg har altid tænkt: ‘FÅÅRK’ det lokale gad jeg godt åbne noget i,” fortæller Oubæk, mens han viser rundt i Dronningens Tværgade 43.

“Altså det er jo et stykke kulinarisk historie. Og her åbner vi Maison – det er det eneste rigtige sted at gøre det.”

Lokalerne er en del af det fredede Dronningegården, som i 1943 under krigen blev bygget af Socialdemokraterne. Første restaurant hed Rex, siden kom kaliffen Ejler Jørgensen til med sin banebrydende restaurant Escoffier.

Han var med til at lancerede det franske køkken i Danmark og stiftede Ejler Jørgensen Fonden, som uddeler priser til dygtige kokke.

“Ja, vi har sgu aldrig fået den pris, så vi måtte jo bare overtage hans lokale i stedet for.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

Et historisk billede fra dengang Ejler Jørgensen regererede med sin restaurant Escoffier.

Bare vildere
I 1979 var det så Hurtigkarl, der rykkede ind i lokalerne, inden de det seneste årti har været Casa D’Antino.

Nu bliver de altså ført tilbage på den helt store kulinariske klinge med Maison.

“Menukortet blive fuldkommen, som man forventer – bare vildere,” forklarer Jesper Marcussen

“Ja, det bliver en bistro med store jomfruhummere, hvis det giver mening. Vi gider ikke servere små jomfruhummere, der skal swung over det,” fortsætter Rasmus Oubæk.

“Jeg havde egentlig sagt, at Jagger var min sidste restaurant, men jeg kunne simpelthen ikke sige nej til det her. Maison bliver min sidste restaurant, mit sarkofag.”

Læs også: Kaptajn-kitsch: Sejl havnen rundt i en brun hjørnesofa

Bearnaise kun på gæstevisit
Oubæk er også københavner-kendt som bearnaisekongen, men den ryger faktisk ikke på kortet.

“Nej, den ret dræber vores drøm. For hvis den først er på kortet, så bestiller folk ikke andet. Og vi vil gerne lave andet. En ordentlig dueret eller andet klassisk. Men bearnaise kan få kortvarige come-backs en uge eller to en gang i mellem.”

Lokalerne er ‘mega fredede’, så meget står som i 1943.

Dog har de piftet væggene op med en turkisgrøn lakket og skinnede gang maling. Bordene bliver marmor og læder, stolene er Wienerstolen med flet og servietterne en sart afdæmpet rosa farve, direkte taget ud af 70’erne.

Maison får også en vinbar med tilhørende barkort til de mindre retter. Sol, måne og stjerne er faldet i hak.

Maison kan næsten ikke blive andet end et nyt københavnsk favoritsted.

Læs også: Sådan ville MigOgKbh strø Michelin-stjernerne i København

Hvad: Maison
Hvor: Dronningens Tværgade 43
Hvornår: Åbner den 15. august kl. 17.30. Gratis bobler på solterassen kl. 15.00-17.30

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Trist melding: Michelin-restauranterne Kadeau begærer konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var i februar, at Kadeau-restauranterne i København og på Bornholm hentede Michelin-stjerner på scenen i Norge.

Kadeau i København fik igen to stjerner, mens den på Bornholm hentede en.

Men nu er glæden drastisk vendt til det værst tænkelige.

Corona-krisen kræver nemlig sit første store offer på den københavnske restaurant-scene.

Koncernen bag Kadeau-restauranterne har nemlig begæret konkurs. Det skriver Finans tirsdag morgen.

“Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt,” siger direktør Magnus Klein Kofoed til Finans.

Likviditet var i bund

Han begrunder det blandt andet med, at vinteren var hård ved restauranternes omsætning, så man var helt i bund på likviditeten.

Ifølge Finans har Kadeau-koncernen kæmpet med millionunderskud de seneste år, og de har bl.a. Lukas Forchhammer, forsanger i Lukas Graham, med i ejerkredsen.

Men lige nu er det ikke meget værd, da Corona-krisen er for uoverskuelig.