Kendt makkerpar går old-school og åbner legendarisk restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Tilbage i køkkenet. Køkkenchef Rasmus Oubæk bliver her betjent af Maisons nye tjener, Jesper Marcussen. Foto Rasmus Kramer Schou
Tilbage i køkkenet. Køkkenchef Rasmus Oubæk bliver her betjent af Maisons nye tjener, Jesper Marcussen. Foto Rasmus Kramer Schou

Nogle ting falder bare i hak.

15. august står det kulinariske kosmos i perfekt zenit og med klassisk fransk i ascendanten.

Det kendte makkerpar Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen vender nemlig ‘hjem’.

De har allerede skabt kæmpe succeser som Pluto, Gorilla, Retour og Barabba, men der mangler ligesom noget.

“Jamen, de steder kører godt og med så dygtigt personale, at vi faktisk tit føler os mere i vejen end noget andet,” forklarer Rasmus Oubæk.

“Ja, så vi må åbne vores ‘eget’ sted. Tilbage til basic. Oubæk i køkkenet og mig på gulvet – ligesom vi engang startede for snart mange år siden,” forklarer Jesper Marcussen.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Legendarisk lokale
“Jeg har altid tænkt: ‘FÅÅRK’ det lokale gad jeg godt åbne noget i,” fortæller Oubæk, mens han viser rundt i Dronningens Tværgade 43.

“Altså det er jo et stykke kulinarisk historie. Og her åbner vi Maison – det er det eneste rigtige sted at gøre det.”

Lokalerne er en del af det fredede Dronningegården, som i 1943 under krigen blev bygget af Socialdemokraterne. Første restaurant hed Rex, siden kom kaliffen Ejler Jørgensen til med sin banebrydende restaurant Escoffier.

Han var med til at lancerede det franske køkken i Danmark og stiftede Ejler Jørgensen Fonden, som uddeler priser til dygtige kokke.

“Ja, vi har sgu aldrig fået den pris, så vi måtte jo bare overtage hans lokale i stedet for.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

Et historisk billede fra dengang Ejler Jørgensen regererede med sin restaurant Escoffier.

Bare vildere
I 1979 var det så Hurtigkarl, der rykkede ind i lokalerne, inden de det seneste årti har været Casa D’Antino.

Nu bliver de altså ført tilbage på den helt store kulinariske klinge med Maison.

“Menukortet blive fuldkommen, som man forventer – bare vildere,” forklarer Jesper Marcussen

“Ja, det bliver en bistro med store jomfruhummere, hvis det giver mening. Vi gider ikke servere små jomfruhummere, der skal swung over det,” fortsætter Rasmus Oubæk.

“Jeg havde egentlig sagt, at Jagger var min sidste restaurant, men jeg kunne simpelthen ikke sige nej til det her. Maison bliver min sidste restaurant, mit sarkofag.”

Læs også: Kaptajn-kitsch: Sejl havnen rundt i en brun hjørnesofa

Bearnaise kun på gæstevisit
Oubæk er også københavner-kendt som bearnaisekongen, men den ryger faktisk ikke på kortet.

“Nej, den ret dræber vores drøm. For hvis den først er på kortet, så bestiller folk ikke andet. Og vi vil gerne lave andet. En ordentlig dueret eller andet klassisk. Men bearnaise kan få kortvarige come-backs en uge eller to en gang i mellem.”

Lokalerne er ‘mega fredede’, så meget står som i 1943.

Dog har de piftet væggene op med en turkisgrøn lakket og skinnede gang maling. Bordene bliver marmor og læder, stolene er Wienerstolen med flet og servietterne en sart afdæmpet rosa farve, direkte taget ud af 70’erne.

Maison får også en vinbar med tilhørende barkort til de mindre retter. Sol, måne og stjerne er faldet i hak.

Maison kan næsten ikke blive andet end et nyt københavnsk favoritsted.

Læs også: Sådan ville MigOgKbh strø Michelin-stjernerne i København

Hvad: Maison
Hvor: Dronningens Tværgade 43
Hvornår: Åbner den 15. august kl. 17.30. Gratis bobler på solterassen kl. 15.00-17.30

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.

Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto: Formel B facebookside
Foto: Formel B facebookside

Danske restauratører og barejere fik i går en kæmpe lussing.

Der blev det nemlig påbudt at bære mundbind på alle serveringssteder og åbningstiden blev begrænset til kl. 22.

Det er ikke længe siden, at restauranterne rakte ud efter befolkningens hjælp – nu gør de det igen, og Migogkbh har snakket med en række københavnske restauratører, om hvordan du bedst kan hjælpe dem.

Læs også Nye Corona-restriktioner: Opholdsforbud i Kødbyen og advarselszoner i Indre By

Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Inviterer til maskebal

Hos Madklubben tager de ”ja-hatten” på og inviterer til maskebal, hvor de på deres Instagram opfordrer deres gæster til at finde deres mest farverige mundbind frem de næste 14 dage.

”Selvom vi selvfølgelig helst vil tage imod vores gæster med et synligt smil, så må vi få det bedste ud af det. Og jeg tror faktisk, at det bliver meget sjovt at lege grimasse-gætte-leg med gæsterne,” forklarer Kommunikation og PR Manager hos Madklubben, Stephen Haar.

”Egentlig er der ikke den store forskel på at gå ud at spise i dag modsat igår – oplevelsen er den samme, vi ligner bare nogle svejsere eller sygeplejersker, der har glemt at tage arbejdsuniformen af.

Og så er det altså kun cirka halvandet minut, at vores gæster skal have en maske på.”

Beskeden lyder i samme stil fra Morten Pedersen fra Diningsix, der bl.a. står bag Köd, Basso og Keyser Social.

”Lige nu handler det bare om, at vi skal have hverdagen til at fungere. Masker er blevet en del af virkeligheden.

Det fungerer i andre lande, så det skal det nok også gøre her uden problemer,” fortæller Morten.

Læs også Masser af øl og hotdogs: Bryghus holder Oktoberfest i Corona-klæder

Morten Pedersen, partner og direktør i DiningSix.

Rammer Michelin særligt hårdt

Det største problem i de nye restriktioner ligger i den begrænsede åbningstid til kl. 22, og det har de mærket hårdt hos den 1-stjernede Michelin-restaurant, Formel B, på Frederiksberg:

”Vi har måtte annullere alle reservationer efter kl. 19.30. Indtil videre har vi mistet 250 gæster,” fortæller medejer og chefkok, Kristian Arpe-Møller.

Formel B er klart én af de restauranter, som hører til i den bedre ende, og der er det simpelthen ikke muligt, at nå den fulde menu og den gode oplevelse på kortere tid.

For mange restauranter er det normalt at køre to ”seats”, hvor det samme bord bliver benyttet af flere hold gæster på én aften, men den nye 22-regel gør det umuligt for Michelin-restauranterne.

”Jeg tror simpelthen ikke på, at det her er vedtaget for ramme de bedre restauranter. Det er jo ikke her, at smitten spredes.

Selvfølgelig skal vi gøre noget, men 22-reglen ødelægger grundlaget for at drive en sund forretning,” lyder det fra Kristian Arpe-Møller fra Formel B.

Læs også Restaurant lancerer nyt koncept: Kom med til Burger & Banko

Formel B Foto Formel B Facebook

Spis tidligere end du plejer

Budskabet fra både Madklubben, Diningsix og Formel B er klart:

Brug byen. Gå ud at spise som du plejer – og kom gerne lidt før.

”Vi er fleksible. Men kommer du 1,5 tidligere end du plejer, så vil det gøre en kæmpe forskel for os,” fortæller Stephen Haar fra Madklubben.

Besøg stadig alle dine yndlings caféer, barer og restauranter, men husk masken og drik gerne en ekstra kop kaffe eller et glas vin.

Kristian fra Formel B er positivt stemt, og mener at det nok skal gå – så længe gæsterne husker stadig at komme forbi:

”Selvfølgelig skal vi tage det alvorligt og stoppe smitten. Lige nu handler det om at bruge byen inden for rammerne.”

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Europas 9. bedste pizza rykker ind på Østerbro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Man siger; mad lavet med kærlighed, smager bedre.

Ofte dækker ordet kærlighed over god tid.

Og lige præcis tid er noget, de går op i på et af Københavns nyeste pizza-joints – Luca. Mere præcist 72 timer.

”Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise,” fortæller Lasse Wiwe partner i Pizzeria Luca.

“Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Østerbro
Kort efter Pizzeria Luca åbnede på Gammel Strand i Indre By røg de ind som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer. Og i år blev de placeret som nr. 9.

Successen er selvfølgelig blomstret op med diverse Luca’er i byen, og nu får Østerbro også deres Luca.

Det sker på Rosenvængets Allé 6, hvor Luca Piccolo slår dørene op for sprød pizza og afslappet vin fredag 18. september.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Hvad: Luca Piccolo
Hvor: Rosenvængets Allé 6
Hvornår: Åbner fredag 18. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram