Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Kendt makkerpar går old-school og åbner legendarisk restaurant

Af Rasmus Kramer Schou
Tilbage i køkkenet. Køkkenchef Rasmus Oubæk bliver her betjent af Maisons nye tjener, Jesper Marcussen. Foto Rasmus Kramer Schou
Tilbage i køkkenet. Køkkenchef Rasmus Oubæk bliver her betjent af Maisons nye tjener, Jesper Marcussen. Foto Rasmus Kramer Schou

Nogle ting falder bare i hak.

15. august står det kulinariske kosmos i perfekt zenit og med klassisk fransk i ascendanten.

Det kendte makkerpar Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen vender nemlig ‘hjem’.

De har allerede skabt kæmpe succeser som Pluto, Gorilla, Retour og Barabba, men der mangler ligesom noget.

“Jamen, de steder kører godt og med så dygtigt personale, at vi faktisk tit føler os mere i vejen end noget andet,” forklarer Rasmus Oubæk.

“Ja, så vi må åbne vores ‘eget’ sted. Tilbage til basic. Oubæk i køkkenet og mig på gulvet – ligesom vi engang startede for snart mange år siden,” forklarer Jesper Marcussen.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Legendarisk lokale
“Jeg har altid tænkt: ‘FÅÅRK’ det lokale gad jeg godt åbne noget i,” fortæller Oubæk, mens han viser rundt i Dronningens Tværgade 43.

“Altså det er jo et stykke kulinarisk historie. Og her åbner vi Maison – det er det eneste rigtige sted at gøre det.”

Lokalerne er en del af det fredede Dronningegården, som i 1943 under krigen blev bygget af Socialdemokraterne. Første restaurant hed Rex, siden kom kaliffen Ejler Jørgensen til med sin banebrydende restaurant Escoffier.

Han var med til at lancerede det franske køkken i Danmark og stiftede Ejler Jørgensen Fonden, som uddeler priser til dygtige kokke.

“Ja, vi har sgu aldrig fået den pris, så vi måtte jo bare overtage hans lokale i stedet for.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

Et historisk billede fra dengang Ejler Jørgensen regererede med sin restaurant Escoffier.

Bare vildere
I 1979 var det så Hurtigkarl, der rykkede ind i lokalerne, inden de det seneste årti har været Casa D’Antino.

Nu bliver de altså ført tilbage på den helt store kulinariske klinge med Maison.

“Menukortet blive fuldkommen, som man forventer – bare vildere,” forklarer Jesper Marcussen

“Ja, det bliver en bistro med store jomfruhummere, hvis det giver mening. Vi gider ikke servere små jomfruhummere, der skal swung over det,” fortsætter Rasmus Oubæk.

“Jeg havde egentlig sagt, at Jagger var min sidste restaurant, men jeg kunne simpelthen ikke sige nej til det her. Maison bliver min sidste restaurant, mit sarkofag.”

Læs også: Kaptajn-kitsch: Sejl havnen rundt i en brun hjørnesofa

Bearnaise kun på gæstevisit
Oubæk er også københavner-kendt som bearnaisekongen, men den ryger faktisk ikke på kortet.

“Nej, den ret dræber vores drøm. For hvis den først er på kortet, så bestiller folk ikke andet. Og vi vil gerne lave andet. En ordentlig dueret eller andet klassisk. Men bearnaise kan få kortvarige come-backs en uge eller to en gang i mellem.”

Lokalerne er ‘mega fredede’, så meget står som i 1943.

Dog har de piftet væggene op med en turkisgrøn lakket og skinnede gang maling. Bordene bliver marmor og læder, stolene er Wienerstolen med flet og servietterne en sart afdæmpet rosa farve, direkte taget ud af 70’erne.

Maison får også en vinbar med tilhørende barkort til de mindre retter. Sol, måne og stjerne er faldet i hak.

Maison kan næsten ikke blive andet end et nyt københavnsk favoritsted.

Læs også: Sådan ville MigOgKbh strø Michelin-stjernerne i København

Hvad: Maison
Hvor: Dronningens Tværgade 43
Hvornår: Åbner den 15. august kl. 17.30. Gratis bobler på solterassen kl. 15.00-17.30

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Del artikel

Andre læser også