Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Spis i dag

Farvel til dyr mad: Kendt profil åbner billigt og chikt pariser-spisested

Af Mathilde Mågård Hansen
Restaurant Bouillon. Foto: PR
Restaurant Bouillon. Foto: PR

Manden bag restaurantkæden Cofoco, Torben Klitbo, er træt af, at det skal være så dyrt at gå ud at spise.

Derfor åbner han på fredag et spisested efter parisisk forbillede ud fra grundidéen: ”God mad til billige priser i smukke lokaler”. 

Her kan du blandt andet få forretter fra 19 kr. og hovedretter fra 79 kr.

Direkte fra Paris

Den 15. september slår Cofoco-stifter og gastronomisk iværksætter Torben Klitbo dørene op til sin nye restaurant Bouillon.

Navnet er ligesom hele idéen fløjet direkte ind fra Byernes By.

En bouillon er en særlig type restauration, der opstod omkring slutningen af 1800-tallet som en protest mod, at dejlige spiseoplevelser kun var forbeholdt de rigeste.  

Foto PR

De seneste par år er fænomenet igen vendt tilbage på den parisiske madscene, og nu får København altså også sit første spisested af slagsen.

”På Bouillon er det muligt at få den fulde restaurantoplevelse med tre retter, vin i ballonglasset, dug på bordet og tjener i uniform – uden at blive flået,” siger Torben Klitbo, der synes, det er blevet meget dyrt at gå ud at spise.

Klitbo, der netop er vendt efter et flere måneder langt ophold i Paris, har taget det bedste fra de klassiske bouillon-restauranter og turneret det til et dansk publikum.

Det inkluderer bl.a. retter som Steak Frites, tatar, fransk løgsuppe og ravioli – alt sammen til MEGET gode priser.

‘Value for money’

Når Boullion åbner i slutningen af denne uge vender Klitbo tilbage til sit eget udgangspunkt.

For da han startede sin første takeaway og restaurant for over 20 år siden, var den overordnede filosofi value for money.

Foto PR

Torben Klitbo åbnede sin første restaurant i 2001 og introducerede med Cofoco danskerne for faste menuer til en skarp pris og lavede dermed om på den københavnske madscene for altid.

Siden han solgte Cofoco i 2016, har han sammen med partnere været med til at åbne en lang række restauranter og spisesteder bl.a. Fatty’s, Killer Kebab, Pizza Bro, The Shrimp på Hotel Sankt Annæ og Goldie på Griffenfeldsgade.

Bemærk at den nye restaurant Bouillon ikke er en del af Cofoco.

”Jeg vil gerne give gæsterne fuld valuta for pengene og oplevelsen af, at selv om det er billigt, så er det stadig god mad og pæn indretning.

Vi gør os umage med maden, men har gjort menukortet simpelt for at kunne strømline nogle processer, der kan holde priserne nede,” fortæller Klitbo.

Foto PR

”Vi københavnere elsker at spise ude, men det er en fornøjelse, der er udfordret af inflation og høje priser på alting. Bouillon er en restaurant til tiden.

Når regningen kommer, må det gerne være sådan, at gæsterne tror, vi har glemt noget.”  

Prislejet for forretter er 19-47 kr., for hovedretter 85-120 kr. og for desserter 28-39 kr.

En lille karaffel af husets rød- og hvidvin koster 49-54 kr. 

Læs mere og book bord her.

Hvad: Bouillon
Hvor: Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg
Hvornår: Åbner 15. september

Del artikel

Andre læser også