Kendt som byens bedste smørrebrødsrestaurant: Palægade genopstår efter konkurs
I midten af april blev det meldt ud, at en af byens klart bedste smørrebrødsrestauranter – Palægade – erklærede konkurs.
Det skete efter en ganske forfærdelig hændelse, hvor noget af personalet kom til at starte en brand. Men nu ser det ud til, at Palægade genopstår. Det skriver Berlingske.
Restauranten er blevet opkøbt af de gamle ejere, Formel B Gruppen, der har fundet en investor, som får en tredjedel i ejerandel.
Overtagelsen sker uden de tidligere værter Simon Olesen og Rasmus Amdi Larsen samt smørrebrødsjomfru Karina Pedersen. De tre vil i stedet åbne et mindre sted sammen.
Men hvad skete der så dengang i marts, hvor katastrofen indtraf?
Men man skal være påpasselig med linolie. Klude, der har været brugt til at oliere med, er nemlig selvantændelige.
Linolie hærder ved en oxidationsproces, hvor den går i forbindelse med ilt fra luften, og hvor der udvikles varme. Det var præcis, hvad der skete med de brugte klude, som var blevet lagt i en spand – og så brød Palægade i brand.
Forsikring meldte hus forbi
Om torsdagen stod ejerne bag Palægade derfor ikke blot med en nedbrændt restaurant, men også en statsminister, der lukkede landet ned.
Hvad værre var, var at restaurantens forsikringsbetingelserne klart påpeger, at brandskader ikke bliver erstattet ved uansvarlig omgang med brandfarlige væsker.
Ejerne vurderer at branden har kostet Palægade godt 10 millioner kroner, og de derfor ikke havde andre valg, end at melde restauranten konkurs.
Men nu er der som sagt lysere tider forude, og man forventer, at Palægade åbner sidst på året i tid til julefrokoster.