Kendte restauranter i sjov duel: Kom med til stor smørrebrødsdyst på Vesterbro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto Rasmus Kramer Schou
Foto Rasmus Kramer Schou

Smørrebrødet er nærmest lig med den danske folkesjæl.

Den har en historie som få andre danske retter, og der findes selvfølgelig forskellige skoler indenfor smørrebrød.

Hvor højt belagt skal det være? Skal der dreng på? Skal der fedt eller smør på brødet?

Hvad er egentlig bedst – klassisk eller moderne smørrebrød?

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Kronborg PR Foto

Tre kategorier

Det kan man helt selv for lov til at smage med egen mund, når den helt klassiske restaurant Kronborg møder den moderne restaurant Selma.

De to restauranter dyster – i al venskabelighed – med i tre kategorier.

Nemlig deres versioner af en sildemad, æg & rejer samt den ikoniske ’Dyrlægens natmad’.

Det sker fredag den 14. og lørdag den 15. august på Vesterbros Victoriagade 8.

For 450,- får man 6 halve stykker smørrebrød og 3 øl fra Mikkeller serveret, og så kan man ellers selv fælde dom over klassisk vs. moderne.

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Restaurant Selma smørrebrød PR Foto

Moderne vs. klassisk

Selma Copenhagen er en moderne skandinavisk restaurant, hvor køkkenchef og medejer Magnus Petterson nytænker smørrebrød i innovative smagskombinationer og har fået Michelins BIB Gourmand for ’mad af høj kvalitet til en rimelig pris’.

Restaurant Kronborg er kendt for at servere traditionelt dansk smørrebrød af udsøgte råvarer og er på flere madanmelderes favoritliste, når det kommer til det klassiske smørrebrød.

Læs også: Anbefaling: Københavns hemmelige smørrebrødsperle ligger i et palæ

Hvad: Smørrebrødsmatch-up med Selma og Kronborg
Hvor: Victoriagade 8, København V
Hvornår: Fredag 14. august kl. 16.30-18.30 og lørdag 15. august kl. 13.00-15.00
Hvor meget: 450,- inkluderer 6 halve stykker smørrebrød og 3 øl
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.