Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Med inspiration fra hele verden: Kendte restauratører åbner ny restaurant i Carlsberg Byen

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Den 11. april rykker der en ny restaurant ind i Carlsberg Byen.

Den nye beboer, Dolores, er en fyrig verdensborger af en restaurant – et uformelt sted, hvor fantastiske råvarer møder ild, inspiration og stor velsmag fra hele verden.

Bag Dolores står LOCA Gruppen, som også driver toprestauranten STUDIO i Carlsberg Byen og KILDEN i Tivoli.

Delevenlig comfort-food

Inspiration til Dolores kommer fra hele verden – men særligt fra San Franciscos farverige ‘Mission District’, hvor spanske missionærer i 1776 satte fod for første gang. 

Missions ældste kvarter kaldes Dolores og er i dag et sand mekka af forskellige madkulturer, som kommer til at sætte sit præg på menuen i Carlsberg Byen.

På Dolores vil der være masser af delevenlige comfort-serveringer som korean fried chicken, glaserede shiitake-svampe og sjældent sete udskæringer af fisk – for eksempel grillede kraver af hiramasa fra Hanstholm.

Fra venstre: Christoffer Sørensen, Oliver Lerche, Merete Holst og Christian Hoffmann. Foto PR

Køkkenchef med erfaring fra Dragsholm Slot

Køkkenchef på Dolores bliver 25-årige Oliver Lerche, som tidligere har arbejdet i Frankrig, på Sans Souci og Dragsholm Slot, hvor han har arbejdet intenst med vilde urter og grøntsager fra Lammefjordens råvareskatkammer.

Nogle af disse kommer man til at møde på Dolores, men køkkenchefen glæder sig også til at brede sit fokus mere ud. 

”Dolores skal være et sjovt og uformelt sted, og menuen bliver dogmefrit land.

Foto PR

Begrænsninger kan være godt for kreativiteten, men her bruger vi rendyrket velsmag og lækkerhed som pejlemærke.

Vi plukker fra alle hylder, og resultatet er stor velsmag uden så mange dikkedarer,” siger køkkenchef Oliver Lerche, som glæder sig til at slippe tøjlerne med en menu, der bliver lige så farverig som Dolores-kvarteret.

Bæredygtighed i fokus

Kun ét dogme har kokkene haft som rettesnor – råvarerne skal være fremragende.

Dolores kommer i vid udstrækning til at bruge skånsomt fanget fisk fra Danmark og Norden, økologisk dansk kød og økologiske råvarer.

Foto PR

Ligesom gruppens øvrige restauranter kommer Dolores derfor også til at følge de retningslinjer for social bæredygtighed og ordnede arbejdsforhold, som LOCA Gruppen har nedfældet i deres ’Manifesto for bæredygtig gastronomi’. 

”Bæredygtighed på alle parametre er altid et fokuspunkt på vores restauranter, og Dolores bliver ingen undtagelse.

Det her er en restaurant, vi har drømt om i flere år, men det er først nu, at vi føler os helt sikre på, at vi kan forene Dolores’ gastronomiske udtryk og udsyn med de værdier, vi står på mål for i LOCA Gruppen.

Dolores bliver et nyt skridt på vores rejse, og vi er helt vildt spændte på, hvordan Carlsberg Byen og København kommer til at tage imod konceptet,” siger Merete Holst, CEO i LOCA Gruppen.

Læs mere og book bord på Dolores her.

Hvad: Dolores
Hvor: Kildepladsen 12, Carlsberg Byen, 1799 København V
Hvornår: Åbner 11. april kl. 12. Herefter vil åbningstiderne være onsdag til søndag fra kl. 12-24

Del artikel

Andre læser også