MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Genåbner: Nu kan du igen kigge på stjerner fra toppen af Rundetaarn

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

På toppen af Rundetaarn ligger Europas ældste fungerende observatorium.

Her har astronomer set på stjerner i flere hundrede år, og tirsdag og onsdag aften fra kl. 18-21 i vinterhalvåret kan også tårnets gæster kigge ud i verdensrummet gennem den store linsekikkert fra 1929.

Ganske kvit og frit så snart du har betalt entré.

Kom helt tæt på

Rundetaarn er et af Danmarks mest ikoniske bygningsværker med sin karakteristiske Sneglegang, der fører op til udsigtsplatformen 34,8 meter over gadeniveau.

Tårnet blev opført af Christian IV til Københavns Universitets observatorium og stod færdigt i 1642.

Ud over Europas ældste observatorium rummer Rundetaarn i dag også udstillinger, koncerter og andre aktiviteter, som formidler og tilgængeliggør bygningen og historien.

Rundetaarns Observatorium har været lukket gennem hele coronaperioden, men genåbner nu, så man igen kan nyde en stille stund med København for sine fødder og tættere på stjernerne – kyndigt assisteret af Rundetaarns astronomer.

Prisen for at kigge på stjerner er inkluderet i den normale billetpris (40 kr. for voksne og 10 kr. for børn. Gratis for børn under 5 år).

Ny satsning

I anledning af genåbningen lancerer Rundetaarn også sin nye satsning ”Stjernekig og astronomiske samtaler”, som kan opleves den første onsdag i måneden hele vinterhalvåret kl. 19.

”Stjernekig og astronomiske samtaler” byder på spændende foredragsholdere, stemningsfuld musik og naturligvis stjernerne og planeterne helt tæt på.

Programmet, der vil variere fra gang til gang, og indledes onsdag den 6. oktober med et oplæg af den unge fysikstuderende Albert Sneppen, der fortæller om sin banebrydende opdagelse af, hvordan lyset afbøjes ved universets sorte huller.

Billetten koster 80 kr. oveni i billetprisen og købes lige her.

Del artikel