Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Ultra-lokal thai restaurant er åbnet: Det bliver ikke mere autentisk end her

Af Rasmus Kramer Schou

Det thailandske køkken kredser ofte om de samme klassiske retter herhjemme. Pad thai, grøn karry og panang. Men det vil Henrik Yde lave om på med sin ultra-regionale nye restaurant.

Vesterbro Torv er blevet til tre lokale thai-køkkener.

Hjørnelokalet, der før husede Chicks by Chicks (de er nu i Tivoli Food Hall), er blevet omdannet til en specialiseret thai-restaurant ved navn Kiin Kiin Tok Tok.

Den er åbnet af thai-kongen, Henrik Yde.

“Tok tok er den thailandske restaurant, som Europa aldrig nogensinde har set før.

Den er 100 procent autentisk og kommer helt ud til de små landsbyer for at bringe de mest lokale retter frem på kortet.

Vi beskriver den som beyond autentic, for madscenen i Thailand skifter virkelig meget, alt efter, hvor man er i landet,” fortæller Henrik Yde og fortsætter.

“Vi har tre kokke fra tre forskellige thailandske regioner.

Fra syd, fra midt og fra nord. Mange thairestauranter herhjemme bruger købe-paste til deres karryer, men vi laver alt fra bunden.

En af kokkene er også uddannet pølsemager, og han laver blandt andet den her fermenterede specialpølse oppe fra Chiang Mai.”

Overtaget rotisserie

En anden Chiang Mai specialitet denne artikels forfatter gentagne gange har ledt forgæves efter i København er Khao Soi, en karryret med både bløde nudler i suppen, og friterede knasende nudler på toppen, der smager, så fuglene synger.

Den har Yde lovet kommer på kortet.

MigogKbh er nidkært på sagen og følger op.

“Eftersom Chicks by Chicks havde den her kæmpe smukke rotisserie-grill til deres kyllinger, har vi valgt at beholde den og lave den nationale frokostret, nemlig grillet kylling og ananas på rotisserie serveret med en umoden papaya salat.

Vi serverer ting her, København aldrig har set før.

Vi har f.eks. den særlige Krabi-ret på kortet, som består af gul karry med kolde fermenterede nudler serveret med kongekrabbe.”

Ciderkort

Med vanligt sans for detaljen har Henrik Yde indrettet Tok Tok, så man med det samme føler sig hjemme og godt tilpas.

Signaturdetaljerne med hængende lamper, smukke træsorter og moderne urban designerstemning går igen på alle hans restauranter.

“Drikkevaremæssigt sad jeg ude i Thailand og skulle have vin på sådan en lokal restaurant. Og de kan jo ikke lave vin. Men de havde begået lidt af en geni-streg.

De havde sgu cider. Og det smager bare vildt godt til thaimad, så vi har et ciderkort på Tok Tok,” forklarer Henrik Yde, som selv er sommelieruddannet, og derfor ved, hvad han taler om.

Kiin Kiin Tok Tok, Vesterbrogade 55b

Læs om de to andre thai-steder Henrik Yde har åbnet her;

Læs om Danmarks mindste restaurant – den eksklusive gourmet pub-crawl ‘Kiin Kiin 71’ lige her

Thaikongen har åbnet en asiatisk grillbar anno 2018 med B/rW – læs om den lige her

Del artikel

Andre læser også