Toast har alle dage været en fantastisk fan-favorit.
To stykker varmet toastbrød med noget imellem eller ovenpå holder bare.
Om det så er den helt klassiske med skinke og ost, den finere franske udgave croque-madame med spejlæg på toppen.
Eller den kitschede Hawaii-toast med skinke, ost, ananas og et rødt cocktailbær (!!) som Tysklands første tv-kok, Clemens Wilmenrod, i 50’erne gav verden i gave.
Og så er der det kendte bryggeri og restaurant på Ryesgade 3 – Nørrebro Bryghus.
De har sparket døren ind til saloonen og er gået all-in på snasket gourmet Cowboytoast.
“Jeg lavede den egentlig bare til P-mad (personalemad, medarbejderenes fælles måltid inden service, red.),” fortæller køkkenchef Morten.
“Og da de smagte den, kiggede de allesammen bare på mig og sagde ‘DÉN skal på kortet’.”
Så det er den kommet, på frokostkortet, hvor den står til 175,-.
Hjemmeristede løg, forårsløg, hakkebøf, trøffelmayo og så en sauce blanquette med både smør, hønsefond, æggeblommer og creme fraiche til at hælde over, for at lave en cowboykrydsning over til bøfsandwichen.
Nørrebro Bryghus har også en servering, der hedder ‘Den perfekte frokost’.
Her får man et tasting-board med 3 stk. af deres virkelig gode smørrebrød, et ølbræt med 4 x 15 cl ølprøver og en snaps.
De har faktisk også fokus på vegansk mad herinde – og har en 4-retters velsmagende vegansk menu.
Bryghuset åbnede i 2003, men har lige fået en ordentlig overhaling, så det fremstår som et gennemført ølhus med bar, restaurant, bryggeri og bottle-shop – til både dagstimer og hen af aften.
Alle er velkomne til at komme og arbejde, afholde work-shops og møder, se på spændende øl i bottle-shop, deltage i kulturelle events, nyde en fyraftensøl og selvfølgelig få noget godt at spise.