Klassisk hangover-hapser: Bryghus lancerer snasket gourmet Cowboytoast

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Cowboytoast ala Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou
Cowboytoast ala Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou

Toast har alle dage været en fantastisk fan-favorit.

To stykker varmet toastbrød med noget imellem eller ovenpå holder bare.

Om det så er den helt klassiske med skinke og ost, den finere franske udgave croque-madame med spejlæg på toppen.

Eller den kitschede Hawaii-toast med skinke, ost, ananas og et rødt cocktailbær (!!) som Tysklands første tv-kok, Clemens Wilmenrod, i 50’erne gav verden i gave.

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Toast-kongen

Øverst på skamlen står nok Cowboytoasten.

Bare navnet lyder som en westernfilm, seksløbere og Clinten på grillbar efter svømmehallen.

Cowboytoast består principielt af to stykker toastbrød, smør  en hakkebøf og løg.

Der er så forskellige skoler indenfor Cowboytoast.

Nogle sværger til bløde løg, nogle til lidt rå løg i, andre igen en blanding.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Og så er der den her…

Og så er der det kendte bryggeri og restaurant på Ryesgade 3 – Nørrebro Bryghus.
De har sparket døren ind til saloonen og er gået all-in på snasket gourmet Cowboytoast.
“Jeg lavede den egentlig bare til P-mad (personalemad, medarbejderenes fælles måltid inden service, red.),” fortæller køkkenchef Morten.
“Og da de smagte den, kiggede de allesammen bare på mig og sagde ‘DÉN skal på kortet’.”
Så det er den kommet, på frokostkortet, hvor den står til 175,-.
Hjemmeristede løg, forårsløg, hakkebøf, trøffelmayo og så en sauce blanquette med både smør, hønsefond, æggeblommer og creme fraiche til at hælde over, for at lave en cowboykrydsning over til bøfsandwichen.
Læs også: Elefanterne får ny nabo: Kæmpe restaurant og bar bliver epicenter for Carlsberg øl
Cowboytoast på Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou

Perfekt frokost

Nørrebro Bryghus har også en servering, der hedder ‘Den perfekte frokost’.
Her får man et tasting-board med 3 stk. af deres virkelig gode smørrebrød,  et ølbræt med 4 x 15 cl ølprøver og en snaps.
De har faktisk også fokus på vegansk mad herinde – og har en 4-retters velsmagende vegansk menu.
Bryghuset åbnede i 2003, men har lige fået en ordentlig overhaling, så det fremstår som et gennemført ølhus med bar, restaurant, bryggeri og bottle-shop – til både dagstimer og hen af aften.
Alle er velkomne til at komme og arbejde, afholde work-shops og møder, se på spændende øl i bottle-shop, deltage i kulturelle events, nyde en fyraftensøl og selvfølgelig få noget godt at spise.
Det kunne jo eventuelt være en cowboytoast.
Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum
Tatarmad med tomat på Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou
På 1. sal er det rustikke New Yorker look blevet skiftet ud med et mere klassisk brasserie look, som bedre afspejler det nye menukort.
I underetagen finder man Nørrebro Bryghus’ rebelske lillesøster BRAW’s bryggeri og bar.
Læs også: Pita-kunst: Københavns nye gourmet-pita er overdådig

Hvad: Cowboytoast
Hvor:  Nørrebro Bryghus 3, Ryesgade
Hvor meget: 175,- for cowboytoast
Hvordan: Læs mere her

Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou

Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Taps Winebar Facebook
Foto Taps Winebar Facebook

Taps Winebar er netop åbnet i Indre by, og her er der selvbetjening for alle pengene.

Du tapper nemlig din egen vin direkte fra hanen, og du kan vælge mellem hele 80 forskellige slags.

Læs også Populær aftenrestaurant åbner til frokost: Sol, snacks og vin allerede fra middagstid

Første af sin slags

TAPS Winebar er opbygget omkring et hidtil uset koncept i det københavnske byliv.

Helt præcist går konceptet ud på, at du selv er initiativ- og beslutningstageren i valget af din vin ved hjælp af et selvtapningssystem.

Du kan vælge imellem vine fra mange forskellige lande, vinområder, druer og prisklasser.

”Hos TAPS Winebar får du muligheden for at smage adskillige vine, uanset om du blot skal have en smagsprøve eller et helt glas. Du binder dig ikke til at drikke en hel flaske af samme vin, tværtimod.

Du kan frit vandre fra spansk til italiensk, tysk til fransk eller tage turen oversøisk til den nye verden,” forklarer ejer, Marc Gønge.

Disse rammer skaber en unik mulighed for at du som gæst kan få udbredt dit vin-kendskab og finde din smagsprofil – uden at bruge en formue på utallige vinflasker.

”Vi vil have omkring 80 forskellige flasker at vælge imellem – indeholdende alt fra rød og hvid, til rose og nogle mere specielle vine”.

Læs også Gratis rosé og fødselsdagstilbud: Restaurant Nærvær åbner ny udendørs vinbar

Foto Taps Winebar Facebook

Sådan fungerer det

Systemet fungerer på den måde, at du bliver udstyret med et såkaldt wine-card, og det er din nye følgesvend aftenen igennem.

Efter at du så har fundet vej til selvtapningsmaskinerne, og valgt dig en vin vil dit wine-card hjælpe dig med at få åbnet op for druerne.

Du indsætter kortet i maskinen, udvælger en mængde, her vil der være tre muligheder (smagsprøve, halvt og et helt glas), og ud kommer der en perfekt tempereret vin.

Hvad: TAPS Winebar
Hvor: Store Regnegade 26A, 1110 København K
Hvornår: Torsdag-lørdag fra kl. 16-24
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Håber på mange københavnere i år: Kanalrundfarterne sejler snart igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det bliver ikke en sommer, hvor København overrendes af turister fra alverdens lande.

Efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde fredag eftermiddag står det klart, at der kommer langt færre turister til byen end man havde håbet på.

Derfor er det endnu vigtigere end nogensinde før, at vi lokalt her i København støtter flere af de typiske “turistattraktioner”.

Canal Tours har siden 1904 sejlet igennem Københavns smukke havn og kanaler i såvel åbne som overdækkede både. Nu må kanalrundfartsbådene snart komme på vandet igen, og den første afgang bliver den 8. juni.

I år håber man ekstra meget på, at københavnerne tager ud på flere ture, og danske turister i højere grad hopper ombord.

Stromma Danmark, der ejer Canal Tours, krydser fingre for at resten af sæsonen bliver god for alle. ”Kom ud og nyd samværet, få oplevelser i lokalområdet og tag forsvarlig revanche med både frokoster, kaffe/kage og guidede sejlture.”

Således lyder opfordringen fra Stromma i en pressemeddelelse.

Særlige Corona-forholdsregler

Grundet Covid-19 er der taget specielle forholdsregler, så alle kan være trygge og bruge den gode energi på at nyde.

Canal Tours har opsat spritdispensere, og herudover er antallet af gæster pr. sejltur halveret i forhold til, hvad bådene er godkendt til.

I den kommende tid sejles der udelukkende med åbne både (og så uddeles der gratis regnponchos, hvis himlen skulle åbne sig).

Der er desuden tydeligt afmærket ved billethusene i Nyhavn og Ved Stranden.

Meget at opleve fra vandsiden

Rasmus Vinter, som bl.a. har sejlet som kaptajn i Canal Tours i flere år, fortæller at han glæder sig endnu mere end normalt til at komme på vandet.

Der er en helt speciel stemning i kanalerne, og oplevelsen med den friske luft, vind i håret og glade gæster har været savnet.

Der er så meget at opleve fra vandsiden, og det giver et helt andet billede af København.

Meget er blevet aflyst på grund af Corona dette forår og et godt stykke af sommeren, og trods reduceringen i det antal gæster, der normalt kan være på bådene, er der stadig fødselsdage, konfirmationer og virksomhedsarrangementer, som bliver fejret ombord på kanalrundfarterne.

Man kan derfor booke bådene til private arrangementer i større grad end tidligere, lyder det.

Klar til frisk øl fra tap igen: Nørrebro Bryghus genåbner med gratis ølsmagning

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Øl
Øl

Vi har allesammen savnet vores barer, restauranter og bodegaer – ingen tvivl om det.

De heldigvis også savnet dig, og Nørrebro Bryghus har faktisk savnet deres gæster så meget, at de giver et gavekort til en gratis ølsmagning, hvis du booker bord.

Læs også Carlsberg med nyhed: Lover gratis øl når stederne genåbner

Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou

Et slaraffenland for øl-elskere

Nørrebro Bryghus på Ryesgade har ligget siden 2003 og har haft intet mindre end 250 forskellige slags øl gennem hanerne siden da.

Med friske ideer, kærlighed til øl og hårdt arbejde har bryggerne brygget alt fra sorte til lyserøde, bomstærke til spæde, sommerfriske til vintervarmende typer af øl.

Udover at byde på en masse, lækre øl sørger de også for at forkæle dig fra deres køkken.

De benytter nordiske råvarer, som passer perfekt til øl, og menuen tilpasses de mange smagsoplevelser i øl, malt, humle og krydderier.

Øl og årstider er omdrejningspunktet for køkkenet med inspiration fra den franske madskole og det nordiske køkken.

I denne uge slår de igen dørene op for øl-glade københavnere, og det bliver endda med to, helt nye øl fra deres sub-brand, BRAW – og et knaldgodt tilbud.

Læs også Helt genialt: Bryghus lancerer Drive In salg på fire nye slags øl

Nørrebro Bryghus PR Foto

Book bord og få gavekort til gratis ølsmagning

Nørrebro Bryghus åbner dørene på Ryesgade med et brag af et tilbud.

Du får nemlig et gratis værdibevis pr. gæst til ølsmagning på Bryghuset, når I har været inde at spise senest d. 7. juni 2020 (værdi 150 kr. pr. person).

Værdibevis kan indløses i juni, juli og august til en af deres mange ølsmagninger på Bryghuset.

Læs også Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Hvad: Nørrebro Bryghus genåbner
Hvor: Ryesgade 3, 2200 København N
Hvornår: Torsdag d. 28. maj 2020
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram