Klassisk hangover-hapser: Bryghus lancerer snasket gourmet Cowboytoast

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Cowboytoast ala Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou
Cowboytoast ala Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou

Toast har alle dage været en fantastisk fan-favorit.

To stykker varmet toastbrød med noget imellem eller ovenpå holder bare.

Om det så er den helt klassiske med skinke og ost, den finere franske udgave croque-madame med spejlæg på toppen.

Eller den kitschede Hawaii-toast med skinke, ost, ananas og et rødt cocktailbær (!!) som Tysklands første tv-kok, Clemens Wilmenrod, i 50’erne gav verden i gave.

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Toast-kongen

Øverst på skamlen står nok Cowboytoasten.

Bare navnet lyder som en westernfilm, seksløbere og Clinten på grillbar efter svømmehallen.

Cowboytoast består principielt af to stykker toastbrød, smør  en hakkebøf og løg.

Der er så forskellige skoler indenfor Cowboytoast.

Nogle sværger til bløde løg, nogle til lidt rå løg i, andre igen en blanding.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Og så er der den her…

Og så er der det kendte bryggeri og restaurant på Ryesgade 3 – Nørrebro Bryghus.
De har sparket døren ind til saloonen og er gået all-in på snasket gourmet Cowboytoast.
“Jeg lavede den egentlig bare til P-mad (personalemad, medarbejderenes fælles måltid inden service, red.),” fortæller køkkenchef Morten.
“Og da de smagte den, kiggede de allesammen bare på mig og sagde ‘DÉN skal på kortet’.”
Så det er den kommet, på frokostkortet, hvor den står til 175,-.
Hjemmeristede løg, forårsløg, hakkebøf, trøffelmayo og så en sauce blanquette med både smør, hønsefond, æggeblommer og creme fraiche til at hælde over, for at lave en cowboykrydsning over til bøfsandwichen.
Læs også: Elefanterne får ny nabo: Kæmpe restaurant og bar bliver epicenter for Carlsberg øl
Cowboytoast på Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou

Perfekt frokost

Nørrebro Bryghus har også en servering, der hedder ‘Den perfekte frokost’.
Her får man et tasting-board med 3 stk. af deres virkelig gode smørrebrød,  et ølbræt med 4 x 15 cl ølprøver og en snaps.
De har faktisk også fokus på vegansk mad herinde – og har en 4-retters velsmagende vegansk menu.
Bryghuset åbnede i 2003, men har lige fået en ordentlig overhaling, så det fremstår som et gennemført ølhus med bar, restaurant, bryggeri og bottle-shop – til både dagstimer og hen af aften.
Alle er velkomne til at komme og arbejde, afholde work-shops og møder, se på spændende øl i bottle-shop, deltage i kulturelle events, nyde en fyraftensøl og selvfølgelig få noget godt at spise.
Det kunne jo eventuelt være en cowboytoast.
Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum
Tatarmad med tomat på Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou
På 1. sal er det rustikke New Yorker look blevet skiftet ud med et mere klassisk brasserie look, som bedre afspejler det nye menukort.
I underetagen finder man Nørrebro Bryghus’ rebelske lillesøster BRAW’s bryggeri og bar.
Læs også: Pita-kunst: Københavns nye gourmet-pita er overdådig

Hvad: Cowboytoast
Hvor:  Nørrebro Bryghus 3, Ryesgade
Hvor meget: 175,- for cowboytoast
Hvordan: Læs mere her

Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou

3 dages festival: Københavns største kaffefestival åbner i weekenden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mmmmm kaffe. PR Foto
Mmmmm kaffe. PR Foto

Kaffe er så meget mere end bare kaffe.

De seneste år har vi skiftet den gamle, snorkende filterkaffemaskine ud.

Nu brygger vi i stigende grad på forkromede espressomaskiner eller som ”pour over” med temperaturstyrede elkedler, dyre kværne og manuelt bryggeudstyr som på de fineste kaffebarer.

Hvis man er ægte kaffe-kendere eller bare aficionado, skal man gå efter den liflige friskkværnede kaffeduft til Danish Coffee Festival 2020 i Valby fredag 28. februar – søndag 1. marts.

Her kan man for en billet til 78 kr. få himmelske smagsprøver på alverdens kaffe, serveret af en række af kaffebranchens største personligheder.

Læs også: Københavns luksusbrunch sender dig direkte i himlen

Danish Coffee Festival PR Foto

Afholdes DM til festivalen

I løbet af Danish Coffee Festival bliver der afholdt Danmarksmesterskab i tre discipliner: ”cupping”, ”barista”, og ”brewers cup”, og blandt deltagerne er flere tidligere Danmarks- og verdensmestre.

Forvent kaffe, som giver dig lyst til at slubre som en sommelier, og bruge ord som fersken og appelsin om smagen.

Som publikum vil du også få chancen for at træne egne evner og få viden om kaffe i de forskellige workshops.

Ud over at forkæle smagsløgene med ekstraordinært god kaffe, er der også mulighed for at stille sulten med lidt lækkerier.

Får du brug for en pause fra de mange sublime kaffer på Danish Coffee Festival, bør du unde dig selv lidt lækkert fra årets kulinariske partner.

Restaurant Kadeau at Home disker op med morgen-mad, frokost og aftensmad med Michelin-stjernedrys, et bornholmsk tvist og til favorable priser.

Læs også: Byens højeste bygning: København får vildt luksushotel med pool på taget

Hvad: Danish Coffee Festival 2020
Hvor: Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, Valby
Hvornår:  Fredag 28. februar kl. 10-21, lørdag 29. februar kl. 10-22, søndag 1. marts kl. 10-19
Hvor meget: 78 kr.
Hvordan: Læs mere, se program og find billetter lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om kaffe…

Danish Coffee Festival PR Foto

 

Fra ketchup til caviar: Søllerød Kro holder onsdagsaftener for studerende til spotpris

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Søllerød Kro - Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto
Søllerød Kro - Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Hvis du er på S.U., står den nok mere på ketchup end caviar.

Det skal der gøres noget ved.

I hvert fald hvis det står til en af landets bedste Michelin-restauranter: Søllerød Kro.

Restauranten er kendt for sit fantastiske værtskab og sin uhyre velsmagende mad baseret på de bedste råvarer, man kan opdrive.

Kvalitet koster som bekendt, og det kan være svært at få råd til, hvis man er på SU.

Læs også: Overblik: Her er alle Michelinstjernerne i København 2020

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Fuld menu til under halv pris
Derfor har Søllerød Kro besluttet at lave et bord for studerende, som kan få en væskeægte Søllerød-oplevelse til en meget favorabel pris på udvalgte datoer i foråret.

”Vi er rigtig glade for, at så mange unge mennesker har lyst til at spise på Søllerød Kro, og det vil vi gerne give dem chancen for til en rigtig god pris. De får naturligvis den samme menu, som alle vores andre gæster får, så der bliver ikke tale om en light-udgave af Søllerød Kro,” forsikrer køkkenchef Brian Mark Hansen.

Læs også: Her er Bib Gourmand restauranterne i København 2020

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Tag studievennerne under armen
Der er tale om et seksmandsbord, så har man fem studiekammerater, der vil med, kan man booke hele bordet, og ellers er det en god mulighed for at få nogle nye madbekendtskaber.

Menuen består af aperitif, snacks, den aktuelle syvrettersmenu med tilhørende vinmenu, mineralvand, kaffe og sødt.

Denne oplevelse koster normalt 2.685 kroner, men studerende på en dansk videregående uddannelse får hele baduljen for blot 1.200 kroner.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Først til mølle…kroen
Til at begynde med udbyder Søllerød Kro studenterbordet d. 11.3., 25.3., 15.4. og 29.4., og det er naturligvis først til mølle-princippet, der gælder.

Bemærk, at alle ved bordet skal være studerende på en dansk videregående uddannelse.

OBS: Gyldigt studiekort til en dansk videregående uddannelse skal fremvises ved ankomst.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Hvad: Studenterbord på Michelin-restaurant
Hvor: Søllerød Kro, Søllerødvej 35
Hvornår: Den 11.3., 25.3., 15.4. og 29.4.
Hvor meget: 1.200 kroner for aperitif, snacks, den aktuelle 7-rettersmenu med tilhørende vinmenu, mineralvand, kaffe og sødt
Hvordan: Billetter kan købes lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

 

Ny heldagsrestaurant på Amager vil dyrke lokalsamfundet

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Osso Buco hos SANT Spiseri PR Foto
Osso Buco hos SANT Spiseri PR Foto

Amager er Amager.

Her kommer man hinanden ved og er på fornavn med naboerne.

Det er også drømmen for det nye spiseri SANT, som byder gæsterne indenfor på Strandlodsvej 63A.

De holder test-weekend lørdag 29. februar og søndag 1. marts, hvor der er 50 procent rabat på hele menukortet.

Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

SANT Spiseri på Amager PR Foto

Elsker køkkenet
Det er Petar og Sigurd, som står bag spiseriet SANT. De har tilsammen 27 år i servicebranchen under bæltet.

“På Sant serverer sæsonens bedste, og nøje udvalgte råvarer – og så elsker vi selv at stå i køkkenet og fermentere, sylte og bage friskt surdejsbrød.”

Peter har kroatiske rødder og er opvokset med en naturlig respekt og kærlighed for mad, samtidig med, at køkkenet altid var hele familiens samlingspunkt.

Det er en kærlighed der har hængt ved hele livet og nu, små ti år senere, med mange gåture i området og etableringen af ny familie, har han endelig fundet de helt rigtige rammer for spiseriet Sant – blot et øjekast fra hans eget køkkenvindue.

Lokalsamfundet er vigtigt at værne om. Og derfor invitere de også en gang om ugen til fællesspisning.

Nemlig hver onsdag fra kl. 18.00. Der er 60 pladser. Først til mølle.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

SANT Spiseri på Amager PR Foto

Sænk skuldrene
“Sant er et lokalt åndehul med ugentlig fællesspisning og sociale arrangementer. Vores altoverskyggende mål er, at være det lokale samlingspunkt, hvor vores gæster sænker skuldrene, og så sætter vi en ære i at kunne flere fornavne end vinetiketter. Derfor holder vi åbent alle ugens syv dage.”

Petars partner-in-crime, Sigurd, var i 2014 medansvarlig for åbningen af Köd på Vesterbro.

Efterfølgende blev han driftschef og slutteligt restaurantansvarlig, inden han modtog et opkald fra Petar, der spurgte, om ikke de skulle åbne SANT sammen.

SANT har åbent hver dag, hele dagen. De serverer brunch fra kl. 09 frem til 14.00 hverdag. Der er både almindelig brunch og vegansk brunch.

Her serveres også en håndfuld mættende salater (76,-) med både kylling, laks, falafel eller avocado.

Aftenretterne byder blandt andet på gode gamle Osso Buco (105,-) , fuld power og smørmørt oksekød. Der er også pulled pork bao buns eller en svamperisotto til 90 kr.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Hvad: SANT – Spiseri
Hvor: Strandlodsvej 63A, Amager
Hvornår: Åbner lørdag 29. februar
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.