Klassisk hangover-hapser: Bryghus lancerer snasket gourmet Cowboytoast

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Cowboytoast ala Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou
Cowboytoast ala Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou

Toast har alle dage været en fantastisk fan-favorit.

To stykker varmet toastbrød med noget imellem eller ovenpå holder bare.

Om det så er den helt klassiske med skinke og ost, den finere franske udgave croque-madame med spejlæg på toppen.

Eller den kitschede Hawaii-toast med skinke, ost, ananas og et rødt cocktailbær (!!) som Tysklands første tv-kok, Clemens Wilmenrod, i 50’erne gav verden i gave.

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Toast-kongen

Øverst på skamlen står nok Cowboytoasten.

Bare navnet lyder som en westernfilm, seksløbere og Clinten på grillbar efter svømmehallen.

Cowboytoast består principielt af to stykker toastbrød, smør en hakkebøf og løg.

Der er så forskellige skoler indenfor Cowboytoast.

Nogle sværger til bløde løg, nogle til lidt rå løg i, andre igen en blanding.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Og så er der den her…

Og så er der det kendte bryggeri og restaurant på Ryesgade 3 – Nørrebro Bryghus.
De har sparket døren ind til saloonen og er gået all-in på snasket gourmet Cowboytoast.
“Jeg lavede den egentlig bare til P-mad (personalemad, medarbejderenes fælles måltid inden service, red.),” fortæller køkkenchef Morten.
“Og da de smagte den, kiggede de allesammen bare på mig og sagde ‘DÉN skal på kortet’.”
Så det er den kommet, på frokostkortet, hvor den står til 175,-.
Hjemmeristede løg, forårsløg, hakkebøf, trøffelmayo og så en sauce blanquette med både smør, hønsefond, æggeblommer og creme fraiche til at hælde over, for at lave en cowboykrydsning over til bøfsandwichen.
Læs også: Elefanterne får ny nabo: Kæmpe restaurant og bar bliver epicenter for Carlsberg øl
Cowboytoast på Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou

Perfekt frokost

Nørrebro Bryghus har også en servering, der hedder ‘Den perfekte frokost’.
Her får man et tasting-board med 3 stk. af deres virkelig gode smørrebrød, et ølbræt med 4 x 15 cl ølprøver og en snaps.
De har faktisk også fokus på vegansk mad herinde – og har en 4-retters velsmagende vegansk menu.
Bryghuset åbnede i 2003, men har lige fået en ordentlig overhaling, så det fremstår som et gennemført ølhus med bar, restaurant, bryggeri og bottle-shop – til både dagstimer og hen af aften.
Alle er velkomne til at komme og arbejde, afholde work-shops og møder, se på spændende øl i bottle-shop, deltage i kulturelle events, nyde en fyraftensøl og selvfølgelig få noget godt at spise.
Det kunne jo eventuelt være en cowboytoast.
Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum
Tatarmad med tomat på Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou
På 1. sal er det rustikke New Yorker look blevet skiftet ud med et mere klassisk brasserie look, som bedre afspejler det nye menukort.
I underetagen finder man Nørrebro Bryghus’ rebelske lillesøster BRAW’s bryggeri og bar.
Læs også: Pita-kunst: Københavns nye gourmet-pita er overdådig

Hvad: Cowboytoast
Hvor: Nørrebro Bryghus 3, Ryesgade
Hvor meget: 175,- for cowboytoast
Hvordan: Læs mere her

Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou