Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hyggelig påske-aktivitet: Klip gækkebreve med motiver fra Rundetaarn

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Rundetaarn
Foto: PR, Rundetaarn

Det kan være hamrende hyggeligt at tilbringe påskedagene med at klippe gækkebreve sammen med ungerne, men af og til kan det også være svært at finde på sjove motiver.

Derfor har nogle kreative folk fra Rundetaarn fundet på en sjov aktivitet, som er perfekt underholdning til byens børnefamilier og andre kreative sjæle i påskeferien.

Med inspiration fra H. C. Andersen er to skabeloner til flotte gækkebreve blevet til, og dem kan du downloade på Rundetaarns hjemmeside ganske gratis.

Eventyrlige papirklip

Da H. C. Andersen kom til København som ung konfirmand, gik han i Rundetaarn som noget af det første, og siden vendte han gang på gang tilbage til tårnet, når han skrev eventyr, breve, digte og romaner.

Foto: PR, Rundetaarn

Den berømte digter og forfatter holdt meget af at lave papirklip, og derfor har han været inspirationskilde til de eventyrlige gækkebrevsskabeloner, som du nu kan prøve kræfter med.

Yggenykker og stjerner

Som du måske ved, findes der en rebus på facaden af Rundetaarn, og figurerne herfra er blandt dem, du kan klippe, når du laver dit eget Rundetaarn-gækkebrev.

Klip blandt andet rebussens sværd, hjerte og krone samt tårnets silhuet, yggenykker og de stjerner, der er blevet kigget på gennem århundreder fra observatoriet på toppen.

Og så gælder det ellers bare om at finde på sjove rim og vers at skrive på gækkebrevet og sende det af sted til en, der forhåbentlig ikke kan gætte afsenderens navn og dermed må give dig et lækkert påskeæg.

På Rundetaarns hjemmeside kan du se en video, der forklarer, hvordan du bruger skabelonerne.

Hvad: Gækkebreve med Rundetaarn
Hvor: Hent skabelonerne her

LÆS OGSÅ VORES GUIDE: Påskeægsis og nuttede påskeharer: Her er 8 påskelækkerier i byen

Del artikel

Andre læser også