MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Otte år senere: Knivskarpe minikager på Østerbro er stadig et hit

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

Det er ikke alle koncepter eller åbning af nye steder i København, der består lige længe.

Anderledes er det dog for den lille luksuriøse kagebutik på Ryesgade, Leckerbaer.

De har nemlig holdt den sukkersøde butik kørende i knap otte år, og de har oveni hatten overlevet den ene Corona-nedlukning efter den anden ved at tænke lidt ud af boksen.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Fra Michelin til café på Østerbro

Det er makkerparret Jakob and Gabi Bär Mogensen, der åbnede Leckerbaer tilbage i 2014.

De kom begge fra en verden af Michelin, men de indså, at det i virkeligheden var de små kager og tærter, der havde vundet deres hjerter.

Det blev starten på den lille café på Ryesgade i en tid, hvor hverken deciderede kageshops eller butikslivet på Ryesgade var specielt udbredt.

Her otte år efter er man dog stadig ikke i tvivl om, at de to mesterbagere kommer fra en verden, der er præget af finesse og snorlige arbejde.

Deres kager er nemlig ikke bare flotte og indbydende at se på – nej, de er bittesmå mesterværker hver én eneste af dem.

Der er altid omkring otte forskellige slags at vælge imellem, men især den flotte citrontærte er en storfavorit.

Kagerne koster fra 30 kr. stykket, og så er det også muligt at sammensætte sin egen blandede boks.

Foto PR

At overleve Corona

Når man er vant til en høj omsætning fra både catering til store events og kageglade turister, så kan det godt blive svært, når begge dele forsvinder fra den ene dag til den anden.

”Vi blev nødt til at tænke i helt nye baner,” fortæller Emily McLean Thorsen, der er i butikken hver eneste dag.

Så det gjorde det lille team.

Et helt lokale fra caféen blev inddraget til produktion, for Leckerbaer besluttede at indgå i et samarbejde med Irma om at levere færdigpakkede småkager til deres kvalitetsbevidste kunder.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Dernæst byggede de en onlineshop, hvor både deres faste og lokale kunder kunne bestille kager online – lige så let som at bestille et par sko på nettet.

Shoppen blev en kæmpe succes, og bruges i dag stadig meget flittigt.

Begge dele gav altså pote, for Leckerbaer er stadig et kæmpe hit for de kageglade københavnere, og har du ikke smagt deres små, søde mesterværker endnu – så er det altså bare med at komme afsted.

Hvad: Leckerbaer
Hvor: Ryesgade 118, 2100 København Ø
Hvornår: Åben tirsdag-fredag fra kl. 10.30-16.30 og lørdag fra kl. 10.30-15
Hvor meget: Kager fra 30 kr. Boks med fire små tærter til 165 kr.
Hvordan: Se mere på deres hjemmeside her