MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Nu er København verdens arkitekturhovedstad: Så meget skal der ske

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

For arkitekturinteresserede er 2023 i sandhed et festår i København.

Byen er nemlig udnævnt af UNESCO til World Capital of Architecture. Altså intet mindre end Verdens Arkitekturhovedstad.

Det er blot anden gang nogensinde, at en by udnævnes til arkitekturhovedstad, og der er således god grund til at være stolt af vores smukke by.

Gå på opdagelse i arkitekturen

Word Capital of Architecture er en ny titel, som Unesco tilbyder den by, der er vært for den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres, som holdes i København i juli i år.

Med 10-15.000 forventede deltagere bliver det et højdepunkt, men også resten af året vil der være fokus på arkitekturens vigtige rolle for at indfri Københavns ambitioner som bæredygtig verdensby.

Det betyder, at du i løbet af 2023 kan opleve byens arkitektur på mange forskellige måder, når en lang række events og udstillinger stiller skarpt på Københavns udformning, bygninger, udvikling og historie.

Programmet er stort, og der tilføjes løbende flere begivenheder, så hvis du interesserer dig for arkitektur, er der god grund til at dykke ned i de mange oplevelser og udforske byen.

Du kan se det foreløbige program her.

Byvandringer, udstillinger og cykelture

Året i arkitekturens tegn byder blandt andet på byvandringer, der fokuserer på alt fra bæredygtighed og klimaspørgsmål til dansk designhistorie.

Der er selvfølgelig også masser at opleve på Dansk Arkitektur Center, hvor du lige nu kan se udstillingen “Vores arkitektur”, som med Vilhelm Lauritzen Arkitektur i centrum stiller skarpt på Danmarks velfærdsarkitektur de sidste 100 år.

Med Greenbiketours kan du komme på cykeltur rundt i København og høre om byens grønne omstilling inden for arkitektur, energi, vand, luft, mobilitet samt mad og mode.

Og så kan du desuden komme op i tårnet på Vor Frue Kirke eller høre om store københavnske arkitekturprojekter, der aldrig blev til noget.

Det er blot et lille udpluk af det store program, som det kan anbefales at kigge nærmere på, for vores by har masser af oplevelser at byde på som arkitekturhovedstad.

Del artikel

Andre læser også