Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal stå klar i 2030: København får ny metrolinje

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Søren Hytting / Metroselskabet
Foto: Søren Hytting / Metroselskabet

Siden Københavns metro åbnede for godt 20 år siden, har millioner af københavnere og turister taget turen med den underjordiske togbane fra bydel til bydel, og linjerne er gradvist blevet udvidet.

Der har længe været snak om, at København skal have flere metrostationer, og flere mulige scenarier er blevet diskuteret.

Nu er det besluttet, hvad næste skridt i udvidelsen af metroen bliver.

I en pressemeddelelse oplyser Københavns Kommunes økonomiforvaltning, at man nu lagt sig fast på en ny linje.

Den kommer til at gå til Ydre Nordhavn og vil blive forbundet med resten af byen med to metrostop ved Levantkaj og Nordhavn C.

Metroselskabet har udarbejdet en udredning af to mulige forlængelser af metrolinje M4, der i dag har Orientkaj som endestation.

Udredningen skal præsenteres for Økonomiudvalget på Københavns Rådhus 23. august, men der er allerede flertal for at gå videre med den blå linje, som ses på illustrationen herover.

Den nye metrostrækning bliver 1,7 km lang og skal stå færdig i 2030.

“Metroen er for alle – og for mange tusinder er den en fast følgesvend i løbet af dagen, når vi skal nemt og hurtigt fra A til B. Derfor skal vi udbygge metroen, så endnu flere københavnere kan få gavn af vores mest klimavenlige transportform i bydelene,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og fortsætter:

“København vokser, og 35.000 vil kalde Nordhavn for deres hjem i fremtiden. Det kalder på ansvarlige beslutninger nu – så vi sikrer, at metroen kan følge med det stigende antal beboere i området.”

Del artikel

Andre læser også