Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe event på vej: København får ny international Gaming Week

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Den 12.-14 januar 2024 får København en ny, international festival for gaming og esport.

Flere års udviklingsarbejde kulminerer i en tre dage lang festival, hvor alle aspekter, genrer og subkulturer af gaming og esport samles i Bella Arena og Bella Center Copenhagen. 

Se frem til for eksempel at deltage i episke kampe, flashe ikoniske karakterkostumer samt opleve kendte CS:GO-tophold i intens kamp mod globale udfordrere.

Du kan også med god grund tage familiens yngste med, da der via leg og læring bliver mulighed for at opleve spillenes vidunderlige universer i et meningsfuldt og trygt miljø.

For alle aldre

Uanset om man er typen, der er vokset op med pixelerede arkadespil, maler figurer i kælderen, bytter kort med naboen, eller mærker adrenalinen pumpe i onlinekampe på skærmen, er der god grund til at glæde sig til januar.

Copenhagen Gaming Week er Danmarks nye, episke og internationale festival for alt, der handler om gaming og esport. 

Her kan besøgende i alle aldre udforske fremtidens teknologi, dykke ned i nutidens hotteste trends og hylde fortidens retrolækre spilklassikere, mens de dyrker og udvider et unikt fællesskab med andre, der deler samme passion.


”I den brede befolkning hersker en tendens til at sætte lighedstegn mellem gaming og esport. Men den strukturerede, konkurrencedrevne gaming, vi kalder esport – og som også bliver en central del af Copenhagen Gaming Week – er kun toppen af et kæmpe isbjerg. 

Nedenunder bor en verden af passionerede communities. Det er folk, der dyrker cosplay, samler på fodboldkort eller spiller på telefonen og hyggens skyld. 

Dem, og mange, mange flere vil vi også fejre og facilitere et mødested for,” siger Kevin Helsinghof, kommerciel direktør for Bella Arena og Bella Center Copenhagen.


Der er tale om et tilbagevendende event, som skal udvikles år for år og på sigt strække sig over flere dage, samt involvere flere aktører og områder i København.

Til den første 2024-udgave er målet 15.000 besøgende, der primært forventes at være fra Danmark og Sverige. Herfra skal særligt andelen af internationale besøgende vækstes.

Fire unikke verdener

Copenhagen Gaming Week bygges op omkring fire unikke verdener, der taler til hver sit kernesegment af miljøet, men samtidig byder indenfor til nye oplevelser på kryds og tværs for gæsterne til januar:

  • Esports Arena: En adrenalinpumpende trykkoger, hvor tusindvis af deltagere kan opleve kendte CS:GO-tophold i intens kamp mod globale udfordrere. Turneringen løber af stablen alle dage af Copenhagen Gaming Week med ”Grand Final” om søndagen.
  • Urban & Sport: Her møder virtuelle gaming-kæmper og verdenskendte brands alt fra fysiske sportsgrene til mode, musik, streaming og popkultur. Udforsk de nyeste tech-trends, udfordr vennerne på indendørs gadebaner og mød de fedeste creators. 
  • Superfans: Gaming er ikke bare en hobby; det er et dybt forankret og passioneret fællesskab. I SUPERFANS-verdenen kan man nørde helt ud, bytte kort, deltage i episke kampe, flashe ikoniske karakterkostumer og connecte med nye og gamle venner. 
  • New Generation: Stedet hvor de yngste og kommende gamere får mulighed for at opleve spillenes vidunderlige universer i et meningsfuldt og trygt miljø. Fokus ligger på leg, læring følelser og fysisk bevægelse drevet frem af elskede karakteruniverser og helt nye titler.

Foruden de fire verdener faciliterer Copenhagen Gaming Week gennem flere organisationspartnerskaber en række talks.

Det bliver blandt andet om sundhed, ligestilling og onlineadfærd i gaming, samt adgang til viden og sparring for unge, der ønsker at udforske mulighederne for en uddannelse og fremtid på området.

Billetter til Copenhagen Gaming Week sættes til salg torsdag d. 31. august kl. 9 lige her.

Hvad: Copenhagen Gaming Week
Hvor: Bella Arena og Bella Center Copenhagen
Hvornår: Den 12.-14. januar 2024

Del artikel

Andre læser også