Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Østers, cocktails og røverhistorier: København har fået et moderne restaurantskib

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt

Spørger man københavnerne, vil en del nok sige, at Nyhavn primært er et sted for turister.

Men den seneste restaurantåbning i det historiske havnekvarter midt i København kan måske få mange til at ændre holdning.

Et gammelt stålskib er blevet restaureret og forvandlet til et moderne restaurantskib, og nu kan du gå ombord for at spise skånsomt fanget fisk og skaldyr samt slubre cocktails.

Restaurantskibet bærer navnet Oranje, og ifølge folkene bag det nye spisested er planen at få mere kvalitet og flere københavnere til Nyhavn.

Kendte kræfter står bag

Idéen til det nye flydende spisested står flere kendte navne fra den københavnske madscene bag.

Gastro-iværksætter Mikkel Irminger Sarbo, som blandt andet har torvehalsfavoritterne Tante T og Hallernes Smørrebrød på cv’et, har en finger med i spillet, og han har allieret sig med skipper og tidligere slumstormer Jørgen Kragh Oranje samt den unge projektleder Robertas Paskauskas.

”Vi glæder os til at bringe et friskt, sundt, knasende sprødt og bæredygtigt køkken til Nyhavn. Vi vil skabe en restaurant og bar, hvor københavnerne kan finde alt det, de ellers søger efter i byen – i Nyhavn.

Smagfulde småretter i solen på kajen, fine dining under dækket i lækre omgivelser, gode, stærke cocktails, mikrobrygget øl, et godt glas champagne, bourgogne eller naturvin og selvfølgelig noget ordentlig kaffe. Vi vil bringe alt det gode fra København ned på Oranje,” siger Mikkel Irminger Sarbo.

Udover Tante T og Hallernes Smørrebrød har Mikkel Irminger Sarbo været med til at skabe den populære Kødby-restaurant Fleisch, som dengang bidrog til at give nyt liv til det forladte industriområde på Vesterbro.

Oranje i Nyhavn. Foto: Bjørn Bertheussen

I kabyssen står tidligere Gemyse-køkkenchef Steffen Egebo Nielsen ved gryderne.

Her har han sammensat menuerne primært af fisk og grønt, og så har han skabt et tapas- og småretterkoncept til kaj og dæk samt større menuer med flere retter til selve restauranten nede i skibet.

Som gæst kan man forvente at få serveret skånsomt fanget fisk og skaldyr fra Fiskerikajen, klassiske vine fra Theis Vine, naturvine fra Azienda, kaffe fra Prolog, øl fra To Øl og Gamma, cider fra Æblerov og meget mere.

Røverhistorier i lasten

Det nyistandsatte stålskib har masser af røverhistorier i lasten, for det har i den grad sejlet – hvis ikke på de syv verdenshave – så i hvert fald med flere farverige gæster ombord.

I 1970’erne sejlede Bjørn Nørgaard, Per Kirkeby og skipper Jørgen Kragh Oranje til Livø i Limfjorden for at besætte øen og gøre den økologisk.

Projektet lykkedes ikke, for de blev smidt hjem igen, men en form for frø må være blevet sået, for i dag er Livø faktisk økologisk.

Oranjes skipper, Jørgen Kragh Oranje, har i øvrigt selv en fortid som slumstormer og Huset-stifter, og han købte oprindeligt skibet af Mogens Amdi Pedersen i starten af 1970’erne.

I 26 år lå skibet til kaj et andet sted i landet – nemlig i Svendborg, hvor Jørgen Kragh Oranje serverede god dansk mad.

I 2022 er Oranje så genopstået i den ydre del af Nyhavn, hvor der nu skrues op for det økologiske, bæredygtige køkken.

Og den gamle hippiebåd har fået en gevaldig opgradering i forhold til design, komfort og kvalitet.

Oranje åbnede onsdag 26. oktober, og gæster, der finder vej til skibet i løbet af uge 43, får den første øl på husets regning.

Hvad: Oranje
Hvor: Nyhavn 65a, København K
Hvornår: Åbnede 26. oktober 2022

Del artikel

Andre læser også