ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny undersøgelse: Her er københavnernes foretrukne pizza-toppings

Af Redaktionen

Der kan (åbenbart) laves statistik om alt.

Pizza er og bliver en af danskernes absolut yndlingsretter, og nu viser en ny undersøgelse, hvilke pizza toppings vi københavnere allerhelst vil have på pizzaen.

Det skriver pizzaovnsproducenten Ooni i en pressemeddelelse.

Ooni har fået YouGov til at lave en undersøgelse i sommeren 2022, hvor københavnerne har givet deres mening til kende, når det kommer til pizza toppings. 

Hvad end du skal samle familien om middagsbordet eller får gæster på besøg i weekenden, så taler resultaterne sit klare sprog om københavnernes præferencer – og ananas faktisk ikke engang den mest upopulære …

Her er københavnernes foretrukne toppings på pizzaen

I Finland vil man have kogt skinke. I Sverige vil man have Kebab. Men hvad skal man egentlig have på sin pizza, hvis man vil have succes i København? 

Her er det den friske mozzarella, der har overtaget førstepladsen blandt de mest foretrukne toppings. 

Ud fra undersøgelsen har Ooni lavet en liste over de fem toppings, der vil gøre dig til den bedste pizzaiolo i Region Hovedstaden:

  1. Frisk mozzarella (38%)
  2. Parmaskinke (28%)
  3. Pepperoni (27%)
  4. Svampe (24%)
  5. Kartofler (24%)

Hold dig fra ansjoser og banan

Ananas har længe vakt forargelse blandt pizzaelskere, der har set ondt mod den velkendte Hawaii-pizza. 

Men undersøgelsen blandt københavnerne viser, at ansjoser er markant mere upopulære på pizzaen. 

Hele 37% af københavnerne udtrykker modstand mod ansjoser på pizza, mens kun hver fjerde (24%) af københavnerne har samme holdning til ananassen.

Begge toppings er at finde i top-3 over det mest upopulære, men de må se sig slået af den svenske pizzatradition med Banan & Karry, som 54% af københavnerne ikke vil spise.

Der kan altså være drøje hug på vej, hvis du smider ansjoser, ananas eller banan & karry på weekendens pizza.

Del artikel