København hiver priser hjem: Her finder du landets bedste slagtere

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Arkivfoto
Arkivfoto

Hvis du vil betjenes af landets bedste slagtere, så skal du forbi København og Frederiksberg.

Det er den klare konklusion, efter at vinderne af Slagterprisen 2020 er fundet.

Nærmere bestemt skal du besøge slagtermester Peter Lindholm Nielsen fra Slagter Friis på Frederiksberg og slagtermester Christian Balle fra Meny i Domus Vista på Frederiksberg.

De er nemlig kåret som henholdsvis den bedste private slagter og den bedste slagter i et dansk supermarked.

Læs også Hotellounge i offensiv: Sætter verdens bedste steak-kød på menuen til halv pris

Fra venstre: Peter Lindholm Nielsen fra Slagter Friis på Frederiksberg og Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer.

Årets bedste slagter

Mens vi alle sammen prøver at spise mindre kød, så er der kun endnu bedre grund til at prioritere det gode kød – og nu ved du lige præcis hvor du finder landets bedste til at rådgive dig.

Prisen som årets bedste slagter uddeles hvert år på Fødevaredagen, der er arrangeret af Landbrug & Fødevarer og fødevarebranchen.

Slagteren anno 2020 skal kunne en del mere end skære i kødet.

Man skal også have viden om hele måltidet, fremstille lækre måltidsløsninger og vejlede kunden til et godt resultat hjemme i køkkenet.

Alt det har en jury bestående af fagfolk og en ’mystery shoppere’ bedømt ved uanmeldte besøg hos de syv nominerede.

”Det har været kendetegnende for årets nominerede, at der er et højt fagligt niveau og masser af inspiration at hente. Det gælder både for så vidt angår kød som pølser og frokost- og middagsretter.

Vinderne skiller sig ud ved at være ekstra dygtige på alle parametre,” siger jurymedlem og chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer, Hanne Castenschiold.

Hele holdet fra Meny i Domus Vista på Frederiksberg. I midten: slagtermester Christian Balle. Til højre: Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer.

Glade vindere

Hos Slagter Friis på Frederiksberg (bedste privatslagter) er man med på de nyeste trends indenfor måltidsløsninger og convenience og gør en ekstra indsats for at vejlede kunden bedst muligt.

Derfor varmede prisen meget, da Peter Lindholm Nielsen stod på scenen til prisoverrækkelsen:

”Det er sindssygt og vildt fedt. Det har været det hele værd, for det kræver jo meget arbejde at skabe en forretning. Det at være Danmarks bedste slagter betyder også, at man har Danmarks bedste medarbejdere.

Det var et rigtig stærkt felt med dygtige kolleger. Derfor er jeg også ekstra stolt over at have vundet,” siger Peter Lindholm Nielsen fra Slagter Friis på Frederiksberg.

Hos Meny i Domus Vista (bedste slagter i supermarkeder/hypermarkeder) ikke langt fra Slagter Friis er glæden også stor.

”Det er jo fantastisk og jeg er megaglad! Vi byggede butikken om for tre år siden.

Dengang ville købmanden give et løft til slagterafdelingen, og derfor er det fantastisk, at stå her i dag efter en lang rejse. Jeg har et super godt team omkring mig, som jeg er utrolig stolt af,” siger slagtermester Christian Balle fra Meny Domus Vista.

Udover de to vindere fra København var der slagtere fra Aarhus og Herning nomineret til finalen.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram