MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Kårer verdens bedste: Københavnsk Michelin-restaurant med i top 10

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR, Facebook
Foto PR, Facebook

Hvor finder man verdens bedste vegetariske menu?

Det kommer nok an på, hvem man spørger, men i følge tyske We’re Smart, er det på den hollandske restaurant, De Nieuwe Winkel.

På en flot 8. plads i Top-100 finder man den 3-stjernede københavnske Michelin-restaurant, Geranium.

Rykker 15 pladser op

Hvert år opstiller det internationale ekspertteam i We’re Smart verdens bedste vegetarrestauranter, og for andet år i træk er det med den hollandske restaurant, De Nieuwe Winkel, på toppen.

Men der er også gode nyheder for København.

Den danske restaurant Geranium med chef Rasmus Kofoed, rykker nemlig fra en 23. plads op til en flot 8. plads.

I slutningen af 2021 meldte Geranium ud, at de fra årsskiftet ville fjerne al kød fra deres menu og kun fokusere på fisk og grønt.

Foto PR, Facebook

Top-100 er en del af den stadigt voksende We’re Smart Green Guide. 

Den online kulinariske gourmetguide anmelder omkring 1.200 restauranter i 50 lande over hele verden og rangerer dem fra 1 til 5 radiser baseret på brugen af frugt og grøntsager i deres retter.

Restauranter med 5 radiser er sande pionerer og inspirerende eksempler i denne henseende.

På en flot 14. plads finder man Kadeau, Noma som nummer 23, Moment i Rønde som nummer 60, Ark som nummer 68 og Alouette som nummer 76.

Se den fulde liste her.

Ark. Foto PR, Facebook

Anerkender nye talenter

Hvert år konkurrerer tre restauranter fra hvert land også om Discovery Award-prisen.

Denne pris anerkender hvert år indsatsen fra nye talenter og annonceres kun, hvis der er mindst tre nye opdagelser (med minimum fire Radiser i landet).

I år er prisen i Danmark gået til Restaurant Ark ved Nørreport under køkkenchef Brett Lavender, som derfor får lov til at tage endnu en flot pris med hjem til København.

Del artikel

Andre læser også