ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Overraskende sejr: Københavnere slår flere Michelin-restauranter til international kokkekonkurrence

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

I går lagde The Samuel i Hellerup lokaler til den prestigefyldte kokkekonkurrence, Copa Jerez, hvor det er sherry, som er det bærende element.

”Godt, gammeldags håndværk – og sherryvine, der satte retningen for maden,” sikrede sommelier Nana Wad og køkkenchef Allan Schultz fra Parsley Salon i Hellerup sejren ved det danske udskillelsesløb til Copa Jerez. 

Sammen skal holdet fra Parsley Salon repræsentere Danmark og konkurrere med vinderne fra seks andre lande ved den største internationale konkurrence om gastronomi og sherry, som finder sted i Jerez de la Frontera i Spanien.

sommelier Nana Wad og køkkenchef Allan Schultz fra Parsley Salon i Hellerup

Slog flere Michelin-restauranter

Nana og Allans tre udvalgte sherryvine parret med hhv. forret, hovedret og dessert slog de tre øvrige hold fra Treetop/Moment (sidstnævnte 1 grøn Michelinstjerne), Frederiksminde (1 Michelinstjerne) og Ti Trin Ned (1 Michelinstjerne).

Blandt andet fordi retterne på fineste vis fremhævede de sensoriske noter i de tre udvalgte sherryvine, forklarede juryen i Copa Jerez Nacional. 

Parsley Salon repræsenterer dermed Danmark i den tiende udgave af den gastronomiske konkurrence Copa Jerez, som afholdes den 3. og 4. oktober 2023 med deltagelse af udvalgte restauranter i seks andre lande: Tyskland, Belgien, Spanien, USA, Holland og Storbritannien.

Foto PR

Særlig sherryforståelse

Det danske udskillelsesløb, som afvikles af Den Spanske Ambassades Handelsafdeling, bar i år præg af et ekstraordinært højt niveau, som satte juryen på en svær opgave.

Juryen bestod af juryformand Jonathan Berntsen (vinder af den internationale 2019 – VIII COPA JEREZ & Best Chef & Bedst Dessert og indehaver af The Samuel), Rasmus Leck Fischer, (chef og sherry Educator), Bo Jacobsen (tidl. chef Restaurationen), Rasmus Palsgård(Feinschmeckeren.dk og vin/madjournalist) og Malene Schmidt Hertz (vinkyper, DipWSET//Stifter af Vinuddannelse.dk) på hårdt arbejde. 

”De tre retter og de udvalgte sherryvine, som vinderholdet fra Parsley Salon serverede, bar præg af, at sommelieren først havde udvalgt vin, og dernæst havde kokken sat retter til. 

Matchet mellem mad og vin var eminent, fordi maden understregede vinens noter og nuancer. 

Og så vandt de på godt gammeldags håndværk og en helt særlig forståelse for sherry som vinstil,” forklarer juryformand Jonathan Berntsen, som altid selv har sherry på sin vinmenu på The Samuel, hvor han oplever en øget forståelse for og efterspørgsel efter sherryvin.

Del artikel